Уједињена Србија > Вести > Актуелне вести

Mirëdita – Косово је Србија

Драге колеге,

Поводом 15 година успешног рада удружења Уједињена Србија, организујемо посету Косову и Метохији како би заједно са нашим народом организовали видовданске свечаности на Газиместану.

Оквирно смернице за пријаве

Недеља 26. Јун 2022. године полазак из Београда у 23:00 часова улица Омладинских бригада 7 Нови Београд

Понедељак, 27. Јун. 2022. године посета манастиру Грачаница, царском граду Призрену, ноћење код мештана у Ораховцу.

Уторак 28. Јун 2022. године свечана прослава на Газиместану, дружење са колегама из Косовске Митровице.

Пријаве путем телефона 0641205421 до 24. јуна 2022. године или до попуне места.

Ову акцију суфинансира Канцеларија за Косово и Метохију, Владе Републике Србије!

СТУДЕНТИ ЧЕСТИТАЛИ ДАН ДРЖАВНОСТИ

Студенти Београдског Универзитета и чланови нашег Удружења који живе у студентском Граду честитали су на занимљив начин Дан државности својим колегама и свим грађанима Србије, Влади и Председнику Србије. Организовали су перформанс тако што су дуж целог Студењака раширили огромну српску заставу коју су потом сликали из дрона.  Заставу су добили од својих колега из Косовске Митровице, ово је уједно и најдужа застава која постоји у Србији и дугачка је 200 метара. Фотке су невероватне.

Ово није први пут да студенти покажу колико су заправо активни чланови заједнице и колико им је важно да се њихов глас чује. Овим гестом студенти су показали колико воле своју земљу и колико им је важно да у њој остану да живе рекао је Никола Грубнић један од лидера омладинских и студентских активности.

Студенти су посебно поздравили своје колеге на Косову и Метохији и поручили им да нису сами да их нису заборавили те да ће Београди и целокупна Србија увек бити уз њих.

Један од организатора овог догађаја Валентино Поповић и лидер омладинске организације Уједињена Србија истакао је да су студенти на себи својствен начин послали снажну поруку врху државе да нам је потребно јединство и да овим гестом дају подршку политици стабилности и економског напретка Србије. „Ово је сјајна акција наших студената и јако сам поносан на њих јер коначно можемо рећи да су млади национално освешћени али и упућени у ситуацију у којој се налазимо, браво студенти свака вам част, ви сте понос Србије“!

ИЗВЕШТАЈ СЛАТКИ КАРАВАН 2022

Током овогодишње акције „Слатког каравана“ урадили смо много тога лепог. Позитивно смо утицали на размишљања код многих људи. Били смо у прилици да разговарамо са хиљадама људи широм земаља региона где живе наши сународници. Током ове акције успешно смо покренули неколико локалних мини акција, охрабрили људе и пружили им саветодавну и логистичку подршку у превазилажењу неких од проблема са којима се суочавају.

Радост малишана је немогуће описати то је просто требало доживети. То су наши мали спрчићи и због њих нам ваља даље у будућности бити активан и борити се како би макар скромно допринели квалитету њиховог одрастања.

Успели смо да обрадујемо нешто више од 2500 малишана скромним поклонима у многим градовима и крајевима од Книна до Призрена, од Куманова до Крагујевца. Веома смо срећни због тога. Овом приликом се захваљујемо свима који су подржали нашу акцију, посебно се захваљујемо компанији Swisslion-Takovo, многим институцијама у Пећинцима, Вишеграду и Лазаревцу, факултетима, фондацијама, фирмама и људима добре воље. Посебну захвалност дугујемо нашим волонтерима са Учитељског, Саобраћајног и Шумарског факултета а нарочито кооринатору Анђели Омеровић. Напомињемо да се акција реализује по благослову манастира Хиландар и уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију.

Размишљање аутора текста.

У међувремену од нашег оснивања 2007 године до данас Србија је постала земља могућности и неке ствари су се промениле на боље. Примера ради, наши сународници у региону раније су Србију гледали као на проблем а данас Србију гледају као на земљу која им помаже и излази у сусрет у многим пројектима. Данас наши људи у региону гледају на Србију са поносом и стало им је до тога какве ће Србија повући потезе по неком питању. Изгледа да је Србија заиста постала матица свих Срба ма где да живе.

Користим ову прилику да позовеме надлежне државне институције Републике Србије, Владу и Председника Александра Вучића да више посвете пажњу нашим сународницима који живе у региону и предлажемо да Срби из расејања добију свог представника у Парламенту Србије.

Живела Србија

Валентино Поповић

ДА ЛИ СТЕ НОРМАЛНИ?

Поводом ситуације која је потресла јавност и због које су чланови нашег Удружења огорчени а у вези крађе назива нашег Удружења укратко износимо следеће саопштење.

Прво морамо истаћи да никада нисмо учествовали у страначким активностима, али како сада стоје ствари изгледа да ћемо морати

Друго да ли коалиција окупљена око Драгана Ђиласа уопште зна шта је Уједињена Србија као идеологија?

Треће да ли сте свесни да на најгори и најодвратнији начин каљате име Уједињена Србија?

Четврто нашем удружењу већ су нанете одређене ненадокнадиве последице у сфери јавног рада и заступања одређених ставова и идеја која представљају продукт рада младих људи.

Пето, да ли сте свесни да је огроман број младих људи њих око 15 хиљда који су до сада кроз различите активности директно учествовали и долазили у контакт са члановима Удружењем а који  су изреволтирани вашим потезом ?

Господине Ђилас током Вашег мандата као градоначелник Београда, лично сам слао дописе на ваш кабинет да подржите неке од наших пројеката који су били усмерени у правцу  подршке младима  да пре свега остану да живе у Србији кроз програме подршке младима да постану проактивни иницијатори позитивних промена и иновативних идеја у заједници, не само у граду већ и на националном плану.  Ваш одговор а камоли подршку никада нисмо добили. Чему би онда млади данас требали да се надају ако недај Боже таква коалиција буде у прилици да води омладинску политику са позиције Власти?

Верујем да вам је добро познато јер сте готово свакодневно добијали наше позиве да се укључите  и подржите активности Уједињене Србије. Никада се нисте одазвали нашим позивима и сада сте још на најгрубљи начин одлучили да отмете име које вам не доликује.  Срам вас било!

Објасните нам Драгане Ђилас, обзиром да  сте упознати са радом нашег Удружења, како је могуће да сте баш ви назвали коалицију Уједињена Србија? Дакле овде је реч о намерној и безобзирној отимачини свега што је здраво и  неукаљано а представља стуб развоја српског друштва и то све зарад стицања капитала и ваших личних користи. Срам вас било!

Председник Удружења

Валентино Поповић

 

НОВО САОПШТЕЊЕ

Уједињени у чему и око чега господо из Опозиције? Срам Вас било! 

Медијима у последње време кружи прича да ће опозиција окупљена око странке слободе и правде Драгана Ђиласа наступити под именом Уједињена Србија – Здравко Понош. Као грађани ове земље и сами смо били изложени раду странака које су данас опозиција, а које данас желе да се представљају као покрет који заговара уједињење свих грађана око суштинских питања. Да ли је баш тако видећемо у наставку!

Центар за координацију Уједињена Србија као нестраначка организација, а првенствено удружење младих од свог оснивања 2008. године упорно заговара јединство по суштинским питањима. Повод за оснивање Уједињене Србије било је једнострано проглашење независности Косова која представља преседан у међународном праву које иако предвиђа право једног народа на самоопредељење предност треба да даје државном суверенитету.

Упорно од деведестих година до данас сведоци смо двоструких стандарда и једностраном тумачењу међународног јавног права, увек на штету српског народа од стране међународне заједнице. Као да се тиме остварају жеље Адолфа Хитлера који је српски народ презирао сматрајући га јединим државотворним народом на Балкану и који је једино у Србији успоставио непосредну власт окупационих снага како би укинуо било какве елементе државности српског народа. Тај принцип по којем Срби за разлику од других балканских народа Бугара, Хрвата, Албанаца заслужују другачији третман, међународна заједница западно од германско-словенске границе је доследно примењивала од деведесетих година па све до 2008.

Удружење Уједињена Србија основали су 2008. године студенти Факултета безбедности, али су се убрзо прикључили и студенти Правног факултета, Економског и Филозофског. Без обзира на своја идеолошка уверења сви су били уједињени око једног суштинског проблема, а то је двоструки стандард примењен према српском народу којем међународна заједница 90-тих година нија признавала право на самоопредељење и предност давала суверенитету новоформираних држава на простору бивше Југославије. Србима преко Дрине није било признато право на самоопредељење и њихова жеља да остану у државно-правном јединству са остатком своје нације, тада кроз државу која се звала Југославија.

Међународна јавна заједница је само једним потезом оловке укинула државу коју су српски народ у првом светском рату и југословенски народи (највише српски) у другом светском рату платили невиђеним људским губитцима у историји човечанства. Међународна заједница је констатовала да Југославија више не постоји и да су њене наследнице шест, а не седам република бивше Југославије. Српски народ је своје право на самоопредељење црпео и из права државног суверенитета признајући Југославију као своју једину државу, а уследило је грубо кршење међународног права где је Југославији укинут суверенитет, а српском народу право на самоопредељење.

У догађајима из 2008. године били смо сведоци признавања права на самоопредељење албанском народу на штету суверенитета Републике Србије, једине наследнице СР Југославије чије је Косово резолуцијом 1244 било неотуђиви део. Разочарани оваквим третманом српског народа студенти различитих уверења демократских, либералних, либертаријанских, социјалистичких, националних и конзервативних уверења ступили су слободно и отворено у наше удружење које никоме није ускратило могућност да слободно испољава своје политичке ставове, али са предусловом указивања на лицемерје међународне заједнице.

Ми не ускраћајемо право да се и други политички покрети уједињују око суштинских питања и колико видимо суштински проблем опозиције данас је Александар Вучић и његова смена. Све наравно упаковано у некакву борбу за демократију у којој сматрају да је Александар Вучић једина препрека за спровођење неометаних демократских процеса у земљи. Оно што нама смета јесу поздрави из редова опозиције Аљбину Куртију који отворено позива на стварање Велике Албаније и кокетирање са политичким круговима који настављају отимачину и лоповлук овлашћења Републике Српске гарантованих Дејтонским мировних споразумом. Ми смо нестраначка организација и своје симпатије не поклањамо ни једној страначкој политичкој опцији. Наша политичка средства су хуманитарни рад, рад на просвећивању свих грађана Србије без обзира на веру и нацију и јасна одређеност према међународном праву, према националним питањима, идентитетским, просветним, безбедносним, геополитичлим и економским питањима Републике Србије.

Иако се до сада нисмо политички одређивали од самог почетка наша политичка позиција је била јасна. Уцеловљење свих либералних, социјалистичких и конзерватних идеја базиран на узајамном поштовању различитости. Чврсто стојимо на поштовању три најважнија документа српске политике: 1) Устав Републике Србије 2) Резолуција 1244 и 3) Дејтонски мировни споразум.

Они који на овим основама са нама желе да се уједињују добродошли су. Али у искреност српске опозиције отворено сумњамо и забрањујемо јој да се представља под нашим именом. Српска опозиција окупљена око странке Драгана Ђиласа у својим редовима окупља људе двоструких стандарда и људе који су у прошлости отворено радили на слабљењу политичких позиција Србије и интереса српског народа. По истом принципу којим они сматрају да је Александар Вучић препрека за спровођење неометаних демократских процеса у земљи, ми сматрамо да је управо српска опозиција кључни проблем српске демократије.

Свођење такве петоколонашке опозиције на малу групицу без икакве вредности нас је на последњим изборима радовало и камо среће да је опозицији то био сигнал да се озбиљније позабави конкретним политичким питањима у којима се балкански простор данас налази. Није тајна да нам понекад сметају политички ставови власти у којим се говори о некој размени територије и промени балканских граница. Међутим морао искрено признати да се Власт није конкретно одредила по том питању, па самим тим немамамо ни ми шта да се конкректно одређујемо према власти. Са друге стране поздрављамо конкретне кораке на економском препороду земље и промоцији јединства српског народа и већу повезаност са матицом.

Средства наше политичке борбе ће остати хуманитарни рад и едукација, али не искључујемо могућност учествовања на изборима уколико приметимо да је за то сазрело време. Политички ехо који долази са запада и из нама најближе Словеније којом се српском народу нуди присаједињење Републике Српске у замену за признање независности Косова на нас нема никаквог ефекта. Ми не желимо да мењамо своје за своје. Били они Срби јужно од Ибра или Срби западно од Дрине, изговарали 2 или 7 падежа, изговарали млеко или млијеко, матица их никада неће оставити на цедилу.

Наша политичка позиција је јасна, подржана међународним јавном правом – поштовању суверенита и права народа на самоопредељење, и оличена у формули:

„Косово је Србија.

Српска је Босна и Херцеговина.“

„Више од аутономије. Мање од независности.“

Инфо Служба УС

 

ХИТНО САОПШТЕЊЕ

Поводом најаве да ће се странке опозиције ДС, ССП, НС, ПСГ, ПСС и други на будућим априлским изборима појавити као коалиција под називом „Уједињена Србија“,  на челу са Мариником Тепић, овим саопштењем чланови нашег Удружења Центар за координацију „Уједињена Србија“ најоштрије осуђују потез опозицје и бруталну, безобзирну крађу интелектуалних права, а добро им је познато да ова Хуманитарна и омладинска организација постоји већ 14. година.

Омладинска организација  Центар за координацију „Уједињена Србија“  је непрофитна, нестраначка, хуманитарна организација потекла са Универзитета у Београду 2008. Године, а повод за наше окупљање била је помоћ и подршка српском народу на Косову и Метохији после нелегалног једностраног, злочиначког чина проглашења некакве квази државе „Косова“ под патронатом и диригентском палицом многих обавештајних служби који су у свему овоме видели дабоме своје интересе.

Током 14 година успешног рада организовали смо велики број семинара, тренинга, летњих кампова, хуманитарних догађаја и радионица едукативног, еколошког и спортско-рекреативног карактера за више хиљада студената и средњошколаца.

Неки од најпопуларнијих пројеката су: „Косово и Метохија је душа Србије“, „Форум младих лидера“, пројекат „Млада Дружина“, „Форум Власина“, „Знањем до победе“, „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“, „Буди херој новог доба“, „Снага младих лидера“ и многи други

Као што видите, драга браћо и сестре наша организација је потекла из најчистијих побуда и најузвишеније идеје и мисије а угледајући се на Светосавки пут да миримо, помажемо, бодримо, ширимо љубав, слогу да потиремо вештачки наметнуте поделе у нашем друштву, где смо за ових 14. година изнедрили многобројне родољубиве пројекте и акције.

У времену који обилује многим кризама тачније кризама на свим нивоима како код појединца тако и уопште целокупног друштва, изражавамо велику забринутост да је на делу у опозиционом  спектру српског друштва очигледна криза идеја а напослетку и криза идентитета. Чини се да је опозиција коначно схватила да у Србији никада неће проћи њихова демагошка реторика да су Срби геноцидан народ и да их треба што више казнити тако што ће на силу уз помоћ страних ментора уградити губитнички идентитет па су одлучили да се иза назива „Уједињена Србија“  вешто сакрију и наставе са старом идеологијом разарања Србије и деградације свега што је свето српском народу.

Назив уједињена Србија је леп и угодан назив, (име) али овде се очигледно ради о злоупотреби и покушају да се маскирају они код који је баш овај  назив „Уједињена Србија“ док су ти исти били на власти и док су се улизивали европским чиновницима, изазивао згрожавање, јер дабоме није у европском духу понижења свега што је српско. Дакле, за  време Владавине Бориса Тадића, Драгана Ђиласа и осталих ми смо доживели  велику деградацију на културолошком, просветном, економском и сваком другом плану, а сада би они као да Уједињују Србију и српски народ они чија је политика довела управо до супротног процеса тачније разједињења, понижења и сваког облика суноврата наше мајчице Србије коју неизмерно волимо и која нам је дала све а ми њој враћамо тако што је газимо, ружимо, черечимо, продајемо за шаку сребра.  Срам вас било!

У име чланова удружења „Уједињена Србија“ и у своје лично име због очигледне крађе интелектуалне својине принуђени смо да заштиту потражимо на Суду.

Срам вас било!

Нисте достојни тог имена и свако ко је озбиљан никада неће гласати на изборима за неког ко је очигледно само обичан плагијатор.

Сви ти људи окупљени око те коалиције нису били способни да изаберу име, а како ли ће успети да напишу озбиљан политички програм за који неко треба да гласа!? Срам вас било!

Валентино Поповић

Председник Удружења

ПОДРШКА ХЕРОЈИМА СА КОШАРА

Данас смо у оквиру пројекта „ПОДРШКА ХЕРОЈИМА СА КОШАРА“  породици Ђидић из села Милентија надомах Бруса уручили хуманитарну помоћ у вредности од око 300 хиљада динара. Уручили смо белу тхнику, намештај, ваучере за основне животне намирнице итд..

Хвала донаторима који су подржали ову хуманитарну акцију која се за неколико дана наставља у другим местима.

Наши Хероји су се херојски борили јуче да би ми слободно живели данас. Некима од њих је данас потребна наша подршка. Они нам тада нису окренули леђа, немојмо дозволити себи да ми њима данас окренемо леђа.

Подржи хуманитарну акцију „ПОДРШКА ХЕРОЈИМА СА КОШАРА“!

Донирај финансијска средства путем жиро рачуна 105-51143-54

Удружење грађана „Уједињена Србија“, Омладинских бригада 7,  11070 Нови Београд

Можете нас контактирати путем телефона 064/1205421

Настављамо даље.

СЛАТКИ КАРАВАН НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Драги пријатељи са задовољством вас обавештавамо да је један од најдуготрајнијих хуманитарних празничних акција оправдао очекивања малишана на Косову и Метохији.

Пројекат под називом „СЛАТКИ КАРАВАН“ успешно је организован 14-ту годину за редом и то на начин да смо поред свих изазова организовали поделу пакетића малишанима на Косову и Метохији у Централном Косову и Ибарском Колашину.

Користимо прилику да се захвалимо донаторима, спонзорима, људима добре воље и волонтерима који су помогли да ова манифестација траје дужи низ година.

 

СЛАТКИ КАРАВАН 2022

„СЛАТКИ КАРАВАН 2022“

Новогодишња акција за малишане на Косову и Метохији

 Драги пријатељи,

Омладинска организација  Центар за координацију „Уједињена Србија“  „ЦЕКУС“ је непрофитна, нестраначка, хуманитарна организација из Београда потекла са Универзитета у Београду 2008. године.

Током 14 година успешног рада организовали смо велики број семинара, тренинга, летњих кампова, хуманитарних догађаја и радионица едукативног и спортско-рекреативног карактера за више хиљада студената и средњошколаца.

Наши најпопуларнији пројекти су: „Косово и Метохија је душа Србије“, „Форум младих лидера“, „Млада Дружина“, „Омладински форум Власина“, „Знањем до победе“, „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“,  и многи други.

„Слатки караван“ има дугу традицију  у чему нам помажу пре свега наши суграђани, хумани људи, али и организације, компаније и државне институције. У хуманитарном раду, предуслов је поверење које смо дуго градили са свим учесницима у овој акцији и изнова оправдавали.

Пројекат  „Слатки Караван“ реализује се по благослову манастира Хиландара уз покровитељство Канцеларије за Косово и Метохију  Владе Републике Србије.

Молимо Вас да подржите наше   активности   тако   што   ћете   донирати слаткише, играчке, школски прибор и сланише како би наши волонтери успели да спакују што већи број поклона. Прикупљена помоћ биће лично дистрибуирана  малишанима на Косову и Метохији за Божићне и новогодишње празнике.

Напомињемо да хуманитарна акција СЛАТКИ КАРАВАН траје од 10 Новембра 2021 до 25 децембра 2021. године

Апелујемо на наше суграђане и уопште људе добре воље као и друштвено одговорне компаније да се укључе у акцију тако што ће донирати слаткише, намирнице, гардеробу, или новчана средства са којима ћемо купити кућне апарате за угрожене породице.

Новчана средства можете уплатити на жиро рачун удружења 105-51143-54 АИК банка АД. Ниш са назнаком за хуманитарну акцију Слатки караван. (Удружење ЦЕКУС, ул. Омладинских бригада 7, 11070 Нови Београд)

Више информација о овој манифестацији можете видети на сајту www.ujedinjenasrbija.rs

инстаграм профил @slatkikaravan  на

ФБ страници Слатки караван https://web.facebook.com/slatkikaravan https://www.youtube.com/channel/UCTz6doNPM-VXjqiyzTuyvdg/featured или нам можете писати путем мејла на info@ujedinjenasrbija.rs , popovicvalentino@gmail.com такође нас можете контактирати путем телефона Душан 0640021029 , Александар 064/2797098 Милица 0692007473

 С поштовањем, Заменик председника

Душан Петковић

0640021029

У Београду, 05. 11. 2021. године

ЈЕСЕЊЕ СУСРЕТАЊЕ

Поводом нове јесење сезоне позивамо све пријатеље, симпатизере и чланове нашег удружења да се окупимо у простору омладинског центра на Новом Београду у улици омладинских бригада 7 у суботу 8 Октобра са почетком у 17 часова.

Посебно су добродошли сви волонтери и учесници наших пројеката и хуманитарних активности.

Много вас волимо и радујемо се скором сусрету!

Најлепши поздрав са истог места

Валентино Поповић

ujedinjenasrbija.rs