Уједињена Србија > Вести > Актуелне вести

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА АКЦИЈА „ЗНАЊЕМ ДО ПОБЕДЕ“

Поводом хуманитарне акције прикупљања школских књига и лектира за библиотеке  на Косову и Метохији,  у оквиру пројекта под називом  „Знањем до победе“ који је реализован на иницијативу омладинске организације Уједињена Србија из Београда са поносом вас обавештавамо да је акција успешно завршена.

Циљ акције је био да се прикупи неколико хиљада наслова (што смо успели) за опремање школских библиотека на Косову и Метохији на такав начин да свака од школа у Републици Србији издвоји неколико лектира и осталих књига прилагођене младима у основним и средњим школама у Покрајини.

Уједињена Србија је удружење које је настало на Факултету безбедности 2008 године поводом нелегалног једностраног проглашења независности „Косова“ у циљу подршке нашим сународницима који су упркос притисцима остали да живе на Косову и Метохији. У свом досадашњем раду ова организација је успешно реализовала многобројене хуманитарне акције и пројекте од значаја за младе у Србији.

Пројекат „Знањем до победе“  је оправдао сва наша очекивања из разлога што је окупио велики број основних и средњих школа у Србији који су показали спремност да међу младима и даље развијају солидарност и осећај заједништва. Уручили смо око 15 хиљада књига школским библиотекама на Косову и Метохији те 1000 наслова за Универзитетску библиотеку у Косовској Митровици. Књиге смо поделили основним школама у Велико Ропотово, Клокот, Рестелица, Косовска Митровица, Драгаш

Користимо прилику да се захвалимо свим школама, општинама, књижарама издавачким кућама, библиотекама, волонтерима, институцијама и појединцима који су издвојили своје време за учешће у овој заиста хуманој акцији. Организатор манифестаије се посебно захваљује координатору пројекта Јелени Зекић.

Овај пројекат реализован је под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију и Министарства просвете науке и технолошког развоја.

Уколико смо некога изоставили немојте да замерите, књиге су пристизале са свих страна и нисмо били у могућности да водимо прецизну евиденцију. СПИСАК ШКОЛА КОЈЕ СУ ПОДРЖАЛЕ АКЦИЈУ , МОЛИМО ВАС ДА НАМ ЈАВИТЕ УКОЛИКО СЕ ВАША ШКОЛА НЕ НАЛАЗИ НА СПИСКУ А ПОДРЖАЛИ СТЕ АКЦИЈУ ЗНАЊЕМ ДО ПОБЕДЕ

ЗА ВИДОВДАН НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

Поводом традиционалне видовданске свечаности које се организују на Косову и Метохију у косовском Поморављу, обавештавамо све чланове, пријатеље и заинтересоване да ће наше Удружење организовати путовање за Видовдан, како би се прикључили обележавању свечаности заједно са драгим пријатељима.

Полазак је планиран за 26. јун у  22 часа из Београда, улица Омладинских бригада 7, Нови Београд.

Повратак је 28. јун у поподневним сатима.

Планирана је посета манастиру Грачаница, Газиместану, манастиру Драганац, Општини Ранилуг, Општини Витина и многим другим местима у косовском Поморављу.

Пријаве су отворене до 20 јуна путем телефона 0605018818 Јелена Зекић

Број места је ограничен, ДОБРОДОШЛИ!

Котизација за студенте износи 20 евра, за све остале 30 евра

 

СОЧИ 2017 #WFYS2017

Данас је на иницијативу више од 15 омладинских и студентских организација формиран Национални комитет Републике Србије за промоцију Србије на светском фестивалу омладине и студената у Сочију.

Национални комитет је симболично формиран у Палати Србије. Потписивању протокола и формирању Комитета присуствовали су Министар Вања Удовичић, Дамјан Јовић заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, Марка Ђурића, гости из Русије, Витали Солоњецки представник Фонда Горчаков и многи представници омладинских и студентских организација.

Светски фестивал ће се одржати у Сочију у октобру месецу а пријаве за младе из Србије трају до 15 маја 2017 године преко сајта ПРИЈАВЕ ЗА СОЧИ

Присутни су једногласно изабрали руководство Комитета; Милош Ковачевић председник, Тамара Јаковиљевић и Предраг Прокопић помоћници. Ускоро следи Формално оснивање Комитета као правно лице које ће координирати све активности у вези догађаја у Сочију. историја развоја сарадње

Младима из Србије желимо сву срећу у даљем раду а нашим члановима честитамо на континуитету добре сарадње између омладинских организација из Србије и Русије.  Више о Фестивалу  Подсећамо да су и представници руских организација учествовали на форуму „Власина 2016″, очекујемо их и ове године. Руси на форуму Власина 2016

Огромно хвала свима који улажу напоре да овакви пројекти уроде плодом а посебно се захваљујемо тиму из Балканска креативна група

ПУТОВАЊЕ НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

У склопу пројекта „Знањем до победе“, омладинска организација „Уједињена Србија“ организује путовање на Косово и Метохију ради поделе хуманитарне помоћи у виду књига, школских лектира, и осталог школског прибора. Користимо прилику да се захвалимо свим основним и средњим школама у Србији, Центру за промоцију науке, Министарству просвете науке и технолошког развоја, Канцеларији за косово и Метохију  и појединцима који су се одазвали нашем апелу и подржали акцију „Знањем до победе“ у оквиру које је прикупљено нешто више од 15 хиљада књига. Прикупљене књиге биће лично уручене универзитетским и школским библиотекама на Косову и Метохији. Посебно се радујемо што ћемо део књига уручити основној школи „22 Децембар“ у Рестелици општина Гора.

Позивамо вас да нам се прикључите на путовању у Косовску Митровицу, Грачаницу, Призрен, Гору, Високе Дечане, Ораховац

План пута,

Полазак из Београда 12. маја у 10 часова увече испред Удружења, улица Омладинских бригада 7, Београд

Повратак је планиран 14. маја у поподневним сатима, у Београду смо око 22 часа.

Котизација за студенте износи 1.500 динара.

Пријаве најкасније до 11 маја до 23. часа путем телефона 0605018818 Јелена Зекић

#знањем_до_победе

ПОСТАВЉАЊЕ ПЛАТФОРМЕ ЗА РАЗВОЈ ТИМА

ПАЖЊА, ПАЖЊА!

РАДИОНИЦА ЗА МЛАДЕ

Ако желиш да научиш све о формирању тимова, развоју тимова, вођењу тимова,позивамо те да дођеш и присуствујеш радионици „ПОСТАВЉАЊЕ ПЛАТФОРМЕ ЗА РАЗВОЈ ТИМОВА“!

У петак 24. март са почетком у 19 часова одржаћемо прву радионицу на тему формирање тимова и развој позитивне комуникације унутар тимова.

Радионицу упознавања и тренинг држаће Милица Стојановић, дугогодишњи члан омладинске организације „Уједињена Србија“ и експерт за питање рада са људским ресурсима.

Радионица се одржава у улици Омладинских бригада 7, на Новом Београду у простору Удружења.

Молимо те да потврдиш своје присуство путем телефона 064/9606171 или птуем мејла forumvlasina@gmail.com

Улаз слободан!

Добро дошли!

 

ЗНАЊЕМ ДО ПОБЕДЕ

 

Акција прикупљања књига за

опремање школских библиотека на Косову и Метохији

Дрги пријатељи позивамо вас да подржите иницијативу за реализацију хуманитарне акције опремање школских библиотека на Косову и Метохији.  Пројекат под називом  „Знањем до победе“ реализује се на иницијативу омладинске организације Уједињена Србија из Београда.

Циљ акције је да се прикупи неколико хиљада наслова за опремање школских библиотека на Косову и Метохији на такав начин да свака од школа у Републици Србији и Републици Српској издвоји неколико лектира и осталих књига прилагођене младима у основним и средњим школама на Косову и Метохији. Акција прикупљања књига траје до 17. Марта до 1. Маја 2017. Године.

Школе, библиотеке, књижање и појединци који су заинтересовани да се прикључе акцији, издвојене књиге могу послати на адресу удружења, Омладинских бригада 7, 11070 Нови Београд најкасније до 1. Маја 2017. Године. Попис и координацијa расподеле прикупљених књига биће организована од стране волонтера омладинске организације „Уједињена Србија“ уз асистенцију Канцеларије за Косово и Метохију.

Координатор пројекта је  Јелена Зекић бр тел 060-5018818, или мејл info@ujedinjenasrbija.rs

 Уједињена Србија је удружење које је настало на Факултету безбедности 2008 године поводом нелегалног једностраног проглашења независности „Косова“ у циљу подршке нашим сународницима који су упркос притисцима остали да живе на Косову и Метохији. У свом досадашњем раду ова организација је успешно реализовала многобројене хуманитарне акције и пројекте од значаја за младе у Србији.

Неки од најпознатијих пројеката су: „Косово и Метохија је душа Србије“, „Искреним даром до дечијег осмеха“, „Форум младих лидера“, пројекат интернационалне сарадње са студентима из Русије „Млада Дружина“, „Омладински форум Власина 2015-16“, „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“ , „Слатки караван“, „Снага младих лидера“ и многи други.

Молимо вас да подржите нашу нову иницијативу „Знањем до победе“ тако што ћете донирати једну или више књига и лектира за библиотеке на Косову и Метохији.

Писмо подршке можете преузети овде

 Најлепше хвала!

БИРАМ ДРУЖЕЊЕ

Драги пријатељи, позивамо Вас на још једно заједничко дружење у суботу 11. марта са почетком у 10 часова. Окупљање као и прошли пут организујемо у простору наше организације на Новом Београду улица Омладинских бригада 7.

Неке од тема које се саме од себе намећу, а сматрамо да има смисла о њима дискутовати су;

  • Адаптација простора и покретање омладинског центра
  • Финализација сајта
  • Припремне активности за Форум (Формирање тимова и подела задужења )
  • Идеје и предлози
Молимо Вас да потврдите свој долазак!

ПУТУЈ СА ЦИЉЕМ!

Драги наши посетиоци сајта, чланови и пријатељи, љубитељи путовања, позивамо Вас на још једно дружење и упознавање са културним и природним лепотама Србије.

Ове недеље планирамо да посетимо град Ваљево и многе културне дестинације као што су Бранковина, Кула Ненадовића, Муселимов конак, Народни музеј, Тешњар, манастир Лелић, манастир Ћелије, шеталиште поред реке Градац и многе друге природне и културне локалитете.

Полазак је 5 марта у 6:30 часова ујутру. Повратак је истог дана у 20 часова.

Пријаве и резервације су обавезне путем телефона на 011/4118477 и 064/1205421 и отворене су до суботе 4. матра до 15 часова.

На заједничко дружење и путовање можете да поведете пријатеља или драгу особу са којом  желите да поделите лепе тренутке.

Прошетајмо градом српских великана!

Туристичку презентацију Ваљева можете погледати на линку Промоција Ваљева

ИЗВЕШТАЈ СА ПУТОВАЊА У РАШКУ

Данас, 26. фебруара 2017-те године уз благослов игумана манастира Ђурђеви Ступови оца Герасима организовано је поклоничко путовање у Рашку област.

Повод да се млади организују, и посете Рашку област било је обележавање славе манастира Ђурђеви Ступови, Преподобни Симеон Мироточиви. Како се манастир налази у Новом Пазару искористили смо прилику да посетимо манастир Сопоћане, Петрову цркву и манастир Светог Николе у Кончулу. По повратку за Београд делегација је посетила и манастир Студеницу.

Поменимо да се мошти Светог Симеона налазе у манстиру Студеница, а неке од његових задужбина су; Манастир Хиландар, Ђурђеви Ступови, Градац, манастир светог Николе у Кончулу и многи други Живот светог Симеона Мироточивог

Овом приликом се захваљујемо монасима на гостопримству, волонтерима, поклоницима и свима који су помогли да се успешно реализује ова активност.

Јесте ли се некада запитали како то да много тога знамо  о Немањићкој Србији у теорији, али нас у пракси нико није мотивисао да се лично упознамо са њиховим огромним духовним и културним делима која и данас сведоче постојање српске државности на овим просторима?Зашто нам нико, никада није причао о  најстаријој хришћанској цркви на Балкану, Петрова црква у Новом Пазару?

ПУТЕВИМА ВЕЛИКОГ ЖУПАНА, СТЕФАНА НЕМАЊЕ!

Стефан Немања, велики жупан Рашке, и родоначелник светородне лозе Немањића једна је од најсветлијих личности уопште у српској историји. Његове заслуге за данашње поимање свести код Срба о томе ко смо, и чему тежимо немају примера до данашњих дана.

Благословом оца Герасима, игумана манастира Ђурђеви Ступови, омладинска организација „Уједињена Србија“ организује путовање у постојбину два највећа градитеља српског идентитета на просторима од Дунава до Вардара, и од Јадранског до Црног мора.

 

 

Пођимо путевима Стефана Немање и Светог Саве.

План пута;

Београд – Субота, 25. 02. 2017-те године, полазак у 23:45 часова испред Удружења, улица Омладинских бригада 7, Нови Београд.

Нови Пазар – Недеља, 26. 02. 2017-те године литургија у Манастиру Ђурђеви Ступови (слава свети Симеон Мироточиви), посета Петровој цркви (базилика из првога века у којој се крстио Стефан Немања), Сопоћанима и манастиру Студеница.

Повратак у Београд у вечерњим сатима.

Пријаве путем телефона 064/12-05-421 

Број места је ограничен!

ujedinjenasrbija.rs