Уједињена Србија > Вести > “Бодљикава жица“

“Бодљикава жица“

Обавештавају се сви студенти, да ће се у холу Факултета безбедности, од 16.05. до 18.05.2008. године, одржати изложба фотографија (перформанс), а 18.05. у свечаној сали факултета и презентација филма, „Студенти Ф. Б. на Косову и Метохији“.

Баш овако је гласило обавештење којим се кренуло у алармирање студената и професора о кршењу људских права, углавном Срба и осталих неалбанаца.

Сликовито приказујући утиске које су веома болне, мучне и тешке, те фотографије настале на путу по Косову и Метохији, биле су окачене на бодљикаву жицу, а сами можете претпоставити да су изазвале буру углавном очекиваних реакција.

Оваквом врстом поруке хтело се пренети београдској омладини стварно стање у јужној српској покрајини која је довела до многобројних суза у набоју негативних емоција.

Треба још напоменути да су, поред фотографија окачених на бодљикаву жицу, били постављени и транспаренти са натписом: „Сви смо ми део Косова и Метохије“ и један натпис који је са циљем написан доста провокативно, али не и вређајући, а све у циљу буђења свести код омладине која, по нашем скромном мишљењу, као да спава, и као да је незаинтересована шта им се дешава у кући. Транспарент је гласио:

„Ми смо били а ви?“, у смислу шта чекате, пробудите се, времена је све мање.

ujedinjenasrbija.rs