Уједињена Србија > Вести > ХИТНО САОПШТЕЊЕ

ХИТНО САОПШТЕЊЕ

Поводом најаве да ће се странке опозиције ДС, ССП, НС, ПСГ, ПСС и други на будућим априлским изборима појавити као коалиција под називом „Уједињена Србија“,  на челу са Мариником Тепић, овим саопштењем чланови нашег Удружења Центар за координацију „Уједињена Србија“ најоштрије осуђују потез опозицје и бруталну, безобзирну крађу интелектуалних права, а добро им је познато да ова Хуманитарна и омладинска организација постоји већ 14. година.

Омладинска организација  Центар за координацију „Уједињена Србија“  је непрофитна, нестраначка, хуманитарна организација потекла са Универзитета у Београду 2008. Године, а повод за наше окупљање била је помоћ и подршка српском народу на Косову и Метохији после нелегалног једностраног, злочиначког чина проглашења некакве квази државе „Косова“ под патронатом и диригентском палицом многих обавештајних служби који су у свему овоме видели дабоме своје интересе.

Током 14 година успешног рада организовали смо велики број семинара, тренинга, летњих кампова, хуманитарних догађаја и радионица едукативног, еколошког и спортско-рекреативног карактера за више хиљада студената и средњошколаца.

Неки од најпопуларнијих пројеката су: „Косово и Метохија је душа Србије“, „Форум младих лидера“, пројекат „Млада Дружина“, „Форум Власина“, „Знањем до победе“, „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“, „Буди херој новог доба“, „Снага младих лидера“ и многи други

Као што видите, драга браћо и сестре наша организација је потекла из најчистијих побуда и најузвишеније идеје и мисије а угледајући се на Светосавки пут да миримо, помажемо, бодримо, ширимо љубав, слогу да потиремо вештачки наметнуте поделе у нашем друштву, где смо за ових 14. година изнедрили многобројне родољубиве пројекте и акције.

У времену који обилује многим кризама тачније кризама на свим нивоима како код појединца тако и уопште целокупног друштва, изражавамо велику забринутост да је на делу у опозиционом  спектру српског друштва очигледна криза идеја а напослетку и криза идентитета. Чини се да је опозиција коначно схватила да у Србији никада неће проћи њихова демагошка реторика да су Срби геноцидан народ и да их треба што више казнити тако што ће на силу уз помоћ страних ментора уградити губитнички идентитет па су одлучили да се иза назива „Уједињена Србија“  вешто сакрију и наставе са старом идеологијом разарања Србије и деградације свега што је свето српском народу.

Назив уједињена Србија је леп и угодан назив, (име) али овде се очигледно ради о злоупотреби и покушају да се маскирају они код који је баш овај  назив „Уједињена Србија“ док су ти исти били на власти и док су се улизивали европским чиновницима, изазивао згрожавање, јер дабоме није у европском духу понижења свега што је српско. Дакле, за  време Владавине Бориса Тадића, Драгана Ђиласа и осталих ми смо доживели  велику деградацију на културолошком, просветном, економском и сваком другом плану, а сада би они као да Уједињују Србију и српски народ они чија је политика довела управо до супротног процеса тачније разједињења, понижења и сваког облика суноврата наше мајчице Србије коју неизмерно волимо и која нам је дала све а ми њој враћамо тако што је газимо, ружимо, черечимо, продајемо за шаку сребра.  Срам вас било!

У име чланова удружења „Уједињена Србија“ и у своје лично име због очигледне крађе интелектуалне својине принуђени смо да заштиту потражимо на Суду.

Срам вас било!

Нисте достојни тог имена и свако ко је озбиљан никада неће гласати на изборима за неког ко је очигледно само обичан плагијатор.

Сви ти људи окупљени око те коалиције нису били способни да изаберу име, а како ли ће успети да напишу озбиљан политички програм за који неко треба да гласа!? Срам вас било!

Валентино Поповић

Председник Удружења

ujedinjenasrbija.rs