Уједињена Србија > Вести > Извештај са пројекта „Помозимо себи да бисмо помогли другима“

Извештај са пројекта „Помозимо себи да бисмо помогли другима“

Пројекат реализован у Београду у периоду од 12. до 17. 07. 2010. у организацији удружења „Уједињена Србија“ по много чему је био специфичан и другачији од до тада реализованих пројеката. Припреме за пројекат су биле поприлично тешке и напорне али је сама реализација донекле била лакша, а на сву срећу у потпуности и успешна. Као што сте већ упознати, пројекат је за циљ имао спајање средњошколаца из различитих социјално угрожених крајева српског говорног подручја и њихову едукацију на пољу савремених вештина као и упознавање са основним тезама  пројекто планирања. Пројекат је испунио очекивања у 80% својих активности, док је мањкавост углавном везана за недостатак финансијских средстава, па сходно томе и мањи одзив учесника на семинару, поготову када је реч о удаљеним крајевима.

У Београду је укупно пристигло 100 деце, половина је била смештена у полицијском хотелу на Бежанијској коси, а половина у дому ученика средњих школа „Јелица Миловановић“ у центру града. Предавања су одржавана на Факултету безбедности, а ученици су поред заједничког дружења имали прилику да уживају у лепотама и знаменитостима главног града. Временски планови су у потпуности испоштовани, а када је реч о безбедности учесника на пројекту, морамо да искажемо посебни захвалност Министарству унутрашњих послова и уопште полицијским управама и специјалним антитерористичким јединицама на изузетној бризи и професионалности коју су показали током реализације пројекта.

Реализацију пројекта сверсдно су подржали Министарство Унутрашњих послова, Министарство просвете, Министарство за Косово и Метохију, Српска Православна Црква, компанија Нафтахем као и Градско Саобраћајно Предузеће. Заједничка искуства учесника и организатора су позитивна и охрабрујућа за будуће сличне пројекте. Овом приликом се захваљујемо свим донаторима и реализаторима, а посебну захвалност дугујемо многобројним волонтерима који су допринели да пројекат успешно приведемо крају.

» Линк ка одговарајућој фото галерији (8 слика)

ujedinjenasrbija.rs