Уједињена Србија > Вести > Извештај са промоције књиге „Косово и Метохија је душа Србије“ у Бијељини

Извештај са промоције књиге „Косово и Метохија је душа Србије“ у Бијељини

У петак 20.12.2009. године, у 19 часова, у Бијељини , у Галерији „Миленко Атанацковић“ у оквиру ЈУ Центра за културу „Семберија“, Трг Краља Петра 1, одржана је промоција монографије награђених ученичких радова на литералном конкурсу „Косово и Метохија је душа Србије“. Ово је трећа по реду промоција ове књиге. Истовремено, отворена је и продајна изложба истакнутих уметника Републике Српске.

О књизи су говорили Миленко Бодин, професор на Факултету безбедности у Београду и Валентино Поповић, председник студентске добротворне организације „Ујединјена Србија“. Промоцији књиге „Косово и Метохија је душа Србије“ присуствовали су многобројни медији, као и грађани Бијељине и Брчког.

Приказан је и документарни филм о семинару „Наше Косово и Метохија“, одржаном на Копаонику, који је окупио награђене ученике на поменутом конкурсу.

Пријатној атмосфери допринеле су и старе изворне песме са Косове и Метохије у извођењу чланица етно групе из Бијељине. Након промоције заинтересовани су имали прилику да купе монографију. Овом приликом, желели бисмо да се захвалимо кустосу Галерије „Миленко Атанацковић“ од кога смо добили на поклон једну његову графику. Такође, захвалност дугујемо и Срђану Савићу, заслужном за организацију ове промоције.

ujedinjenasrbija.rs