Уједињена Србија > Вести > ИЗВЕШТАЈ СЛАТКИ КАРАВАН 2022

ИЗВЕШТАЈ СЛАТКИ КАРАВАН 2022

Током овогодишње акције „Слатког каравана“ урадили смо много тога лепог. Позитивно смо утицали на размишљања код многих људи. Били смо у прилици да разговарамо са хиљадама људи широм земаља региона где живе наши сународници. Током ове акције успешно смо покренули неколико локалних мини акција, охрабрили људе и пружили им саветодавну и логистичку подршку у превазилажењу неких од проблема са којима се суочавају.

Радост малишана је немогуће описати то је просто требало доживети. То су наши мали спрчићи и због њих нам ваља даље у будућности бити активан и борити се како би макар скромно допринели квалитету њиховог одрастања.

Успели смо да обрадујемо нешто више од 2500 малишана скромним поклонима у многим градовима и крајевима од Книна до Призрена, од Куманова до Крагујевца. Веома смо срећни због тога. Овом приликом се захваљујемо свима који су подржали нашу акцију, посебно се захваљујемо компанији Swisslion-Takovo, многим институцијама у Пећинцима, Вишеграду и Лазаревцу, факултетима, фондацијама, фирмама и људима добре воље. Посебну захвалност дугујемо нашим волонтерима са Учитељског, Саобраћајног и Шумарског факултета а нарочито кооринатору Анђели Омеровић. Напомињемо да се акција реализује по благослову манастира Хиландар и уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију.

Размишљање аутора текста.

У међувремену од нашег оснивања 2007 године до данас Србија је постала земља могућности и неке ствари су се промениле на боље. Примера ради, наши сународници у региону раније су Србију гледали као на проблем а данас Србију гледају као на земљу која им помаже и излази у сусрет у многим пројектима. Данас наши људи у региону гледају на Србију са поносом и стало им је до тога какве ће Србија повући потезе по неком питању. Изгледа да је Србија заиста постала матица свих Срба ма где да живе.

Користим ову прилику да позовеме надлежне државне институције Републике Србије, Владу и Председника Александра Вучића да више посвете пажњу нашим сународницима који живе у региону и предлажемо да Срби из расејања добију свог представника у Парламенту Србије.

Живела Србија

Валентино Поповић

ujedinjenasrbija.rs