Уједињена Србија > Вести > Прикупљање пакетића за децу на Косову и Метохији

Прикупљање пакетића за децу на Косову и Метохији

Хуманитарна студентска организација „Уједињена Србија“ и ове године  покренула је традиционалну акцију прикупљања пакетића за малишане са Косова и Метохије, поводом Српске Нове године.

Акција траје од четвртка, 22. децембра, 2011. године, до уторка, 10. јануара, 2012. године.

Позивају се сви људи вољни да помогну, да своје прилоге у виду: слаткиша, конзервиране хране, шећера, зејтина, одеће, обуће, школског прибора, играчака и сл. донесу у просторије организације на Новом Београду, блок 32, на адреси Омладинских бригада 7а, радним данима и суботом. Прикупљени пакетићи деци на Косову и Метохији биће уручени за Српску Нову годину.

Ова акција организује се већ четврту годину заредом. Прошле године, захваљујући пријатељима са више београдских факултета и људима добре воље, прикупљено је чак 550 пакетића, који су уз помоћ Министарства за Косово и Метохију у виду обезбеђивања превозног средства, лично доставили студенти и чланови „Уједињене Србије“ малишанима у енклавама на Косову и Метохији. Пакетићи су распоређени и подељени оболелој деци у болници „Симонида“ и дому за децу ометену у развоју у Грачаници.

Искрено се надамо да ће акција и ове године бити подједнако успешна. Свака врста помоћи је добродошла.

Срдачан поздрав!

Контакт телефон:

064 807 39 41 – Марија Антић

Фотографије са прошлогодишње акције могу се погледати на:

http://ujedinjenasrbija.rs/foto-galerija/?id=2113

ujedinjenasrbija.rs