Уједињена Србија > Вести > Промоција монографије „Косово и Метохија је душа Србије“ – Аранђеловац

Промоција монографије „Косово и Метохија је душа Србије“ – Аранђеловац

У суботу, 08.10.2011. године, од 19:30 до 21:30 у Дому омладине у Аранђеловцу, одржана је промоција монографије „Косово и Метохија је душа Србије“. Монографија представља збирку награђених радова средњошколаца који су учествовали на истоименом литерарном конкурсу које је у сарадњи са Министарством образовања реализовало омладинско удружење „Уједињена Србија“. Скуп су отворили ученици гимназије Милош Савковић, пред цењеном и лепо расположеном публиком, рецитацијама песама Милана Ракића. Након тога се скупу обратио председник организације „Уједињена Србија“, Валентино Поповић, који је концизно представио удружење и пројекат, чија је круна био семинар на Копаонику, и представљена монографија. Између осталог је изјавио: „Ова монографија представља доказ да српски средњошколци још увек знају да мисле својом главом, и осећају да се душа и срце једног народа не могу тек тако ишчупати. Управо ова елитна омладина, која је и организовала ово дивно вече, показује да има наде за наш народ, који се налази пред великим изазовом савременог друштва. У нашој организацији ће увек наћи сваку подршку, и трудићемо се да заједно реализујемо њихове дивне и племените идеје. Посебну захвалност дугујемо њиховим родитељима и професорима који су их у овом тешком времену усмерили да храбро и смело корачају на правом путу, ка бољем и племенитијем друштву. Друштву које не заборавља своје корене, и претке, чијим надљудским напорима је створена слободна и независна држава Србија. У њиховом памћењу су славне битке прошлих дана, које их инспиришу да јуришају у нове победе, пре свега у својој личној борби, на путу да постану добри људи. А они то већ, свакако, и сада јесу.“

Потом су наступили и сами победници литерарног конкурса, и практично писци ове монографије. Ања Цвјетковић и Софија Скерлић из Аранђеловца, и Милица Стојановић из Београда су пред одушевљеном публиком прочитале своје награђене радове. Скуп је затворен народном песмом „Уснила је дубок санак“.

Овај скуп је показао да Србија има своју будућност, док има овакву своју децу. Иако су готово запостављени од савременог друштава, које велича хулиганство, црну хронику, и сваки примитивизам путем медија који промовишу такво понашање, ова деца су показали друго лице Србије, и да на њих треба озбиљно рачунати.

Линк ка одговарајућој фото галерији (21 фотографија)

 

ujedinjenasrbija.rs