Уједињена Србија > Вести > Расписан конкурс на тему „Слобода“ у оквиру пројекта „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“

Расписан конкурс на тему „Слобода“ у оквиру пројекта „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“

Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, омладинско удружење „ Уједињена Србија“ пету годину за редом расписује литерарни конкурс под називом „ Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“. Сви студенти на територији Србије, Републике Српске и шире дијаспоре, имају прилику да учествује на конкурсу на тему „ Слобода“. Одабир теме ове године узрокован је нашом жељом да се слободарски дух наших предака врати у свест младих људи и чува као наслеђе за будуће генерације. Ове године се обележава 100 година од Сарајевског атентата и почетка Првог светског рата, па је то још један од разлога више којим младе људе подстичемо на размишљање и писање о одбрамбено-отаџбинским ратовима.

За ауторе најбољих 30 радова, по одлуци стручног жирија, ове године планиран је четвородневни семинар на Власинском језеру под називом „омладински форум Власина 2014“ , крајем августа 2014. године.

Позивамо све студенте да се укључе у писање (РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА ЈЕ 15.АВГУСТ 2014. ГОДИНЕ) и да на тај начин стекну могућност за незаборавно дружење са својим вршњацима. Радове слати искључиво мејлом на info@ujedinjenasrbija.rs.

ВИДИМО СЕ !

ujedinjenasrbija.rs