Уједињена Србија > Вести > РЕАЛНА ПОДРШКА ЗА СУГРАЂАНЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

РЕАЛНА ПОДРШКА ЗА СУГРАЂАНЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

На јучерашњој седници Владе Републике Србије одлучено је да се из буџета издвоји додатних 50 милиона евра за конкретне инфраструктурне и развојне пројекте на Косову и Метохији. Ово издвајање представља конкретан вид подршке нашим суграђанима који живе северно и јужно од Ибра. планирана улагања

Чланови омладинске организације „Уједињена Србија“ присутни су на простору Косова и Метохије пуну деценију. Били смо присутни са својим народом кад је било тешко, и не само тада, ту смо да заједно живимо и радимо, да се радујемо и плачемо, да смо срећни и тужни, заједно смо кад се ради и кад се одмара, дишемо исти ваздух делимо исто парче неба на овој земљи, ту смо да заједно поставимо нови камен темељац за нове победе у свим сферама друштвеног живота.

Овакву подршку Владе Републике Србије суграђанима на Косову и Метохији нисмо запамтили. Пријатељи и чланови наше организације пружали су помоћ и подршку колико су  могли и знали. Треба истаћи да овај потез Председника Републике Србије даје нову димензију опстанка Срба на Косову и Метохији.

Поносни смо на чињеницу да су чланови наше организације на челу са Душаном Сандићем као и пријатељима из Ораховца радили на изради предлога идејног решења изградње винарије у Метохији на подручју општине Ораховац.

Верујемо да ће ова чињеница додатно охрабрити наше чланове и пријатеље да се у наредном периоду ангажују на изградњи квалитетнијег и бољег живота за све суграђане који живе како на Косову и Метохији, тако и широм Србије.

Користимо прилику да се захвалимо представницима Владе Републике Србије те Председнику Александру Вучићу на указаном поверењу.

Председник Удружења

Валентино Поповић

ujedinjenasrbija.rs