Уједињена Србија > Вести > СЛАТКИ КАРАВАН 2020

СЛАТКИ КАРАВАН 2020

Омладинска организација Центар за координацију Уједињена Србија „ЦЕКУС“ је непрофитна, нестраначка, хуманитарна организација из Београда потекла са Факултета безбедности 2008. године непосредно по једностраном, нелегалном проглашењу независности „Косова“. Повод за оснивање било је пружање хуманитарне помоћи и психосоцијалне подршке нашим људима на територији јужне покрајине. У свом   досадашњем   раду   донирано   је   више   стотина   тона   хуманитарне   помоћи различитим категоријама корисника социјалне помоћи.

Дугогодишњим радом, делатност нашег удружења се ширила. Промоција омладинског активизма, нарочито у унутрашњости Србије ван Београда, представља мисију постојања нашег удружења. До сада је организован низ семинара едукативног и спортско-рекреативног карактера за више хиљада студената и средњошколаца. Међу учесницима значајан број младих је управо са Косова и Метохије.

Неки од најпопуларнијих пројеката су: „Косово и Метохија је душа Србије“, „Искреним даром до дечијег осмеха“, „Форум младих лидера“, пројекат интернационалне сарадње са студентима из Русије „Млада Дружина“, „Омладински форум Власина 2015-16-17-18“, „Знањем до победе“, „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“ и многи други.

Наш наредни, традиционално најдужи пројекат који окупља велики број волонтера и средњошколаца широм Србије и Републике Српске за циљ има да се прикупи више од две хиљаде новогодишљих пакетића за малишане на Косову и Метохији.  Пројекат  под називом „Слатки Караван“ постао је препознатљив у медијима и већ неколико година привлачи велику пажњу јавности када је реч о хуманитарним активностима уочи новогодишњих празника.

Планирано је да се активности на пројекту реализују у три фазе;

Прва фаза, припреме и обезбеђивање средстава за успешну реализацију пројекта (превоз волонтера аутобусом, камион за транспорт хуманитарне помоћи, штампање дуксева, организовање смештаја за волонтере и координаторе на пројекту, умрежавање и обавештавање заинтересованих институција, транспорт прикупљених слаткиша на дневном нивоу од места    прикупљања    до    магацина у ком се организује паковање пакетића).

Друга    фаза,    организовање    студената    и средњошколаца који ће по институцијама (школе, факултети, фирме) и многим маркетима прикупљати слаткише за малишане на Косову и Метохији.

Трећа фаза, подразумева да се прикупљена помоћ лично дистрибуира за православну Нову годину малишанима у Ораховцу, Великој Хочи, Гораждевцу, Штрпцу, Грачаници, Косовској Митровици, Старо Грацком, Прилужју и многим другим местима.

Слатки караван представља пројекат организације „Уједињена Србија“ која је 12  година  свог  постојања  посветила  раду  са  младима  кроз  различите  облике подршке њиховом неформалном образовању.

Апелујемо на људе добре воље да се прикључе акцији и помогну тако што ће донирати слаткише за најмлађе суграђане.

Срдачно Вам се захваљујемо што подржавате иницијативе активних младих!

Такође позивамо све заинтересоване да крену са нама на Косово и Метохију како би заједно поделили новогодишње пакетиће.

План пута;

Субота, 11. 01. 2020 године полазак из Београда у 22 часа испред Храма Светог Димитрија на Новом Београду. Улица омладинских бригада 7

Недеља, 12. 01. 2020. посета манастиру Високи Дечани у Метохији, Призрену и манастиру Св. Архангели

Понедељак  13.01. 2020. године подела пакетића малишанима и дочек српске Нове Године са нашим суграђанима на Косову и Метохији

Уторак. 14.01. 2020 године повратак за Београд.

Пријаве накасније до 8 јануара путем телефона

Александар 0642797098

Валентино 0641205421

 

ujedinjenasrbija.rs