Уједињена Србија > Вести > Слатки караван испунио мисију 2020

Слатки караван испунио мисију 2020

Ако сте свесни временских и просторних оквира у којима живимо заиста је немогуће а да се бар једном дневно не запитате, како је могуће да постоји толико велики јаз између чланова друштва који не знају шта имају и наше „сиротиње“ која нема чак ни оно мало да може преживети до неког „боље сутра“!? Одговора вероватно нема или може бити хиљаде покушаја да се одговори на ово свевремено стање људске цивилизације. Једно је сигурно, дужни смо да бринемо како о себи и својим укућанима тако и о члановима наше заједнице, који су  стицајем различитих околности ту где јесу „на рубу егзистенције“! Заиста није потребно бити геније или имати милионе да би помогли  „другу у невољи“, потребно је сваком од нас „мало“ добре воље и готово смо сигурни да ће ова наша  Србија бити много, много лепше место за живот.

Током празничних дана походили смо наше светиње у АП Косово и Метохија и том приликом издвојили време да обрадујемо наше малишане који живе у селима ибарског Колашина, Дрен, Црепуља, Јабука, Косовске Митровице, Сочанице, Лепосавића, Белог Поља, итд.

„Слатки караван“ представља пројекат омладинске организације „Уједињена Србија“ из Београда. Свој дугогодишњи рад тим студената са Универзитета у Београду формулисао је у једној реченици која гласи „Наш највећи национални (читај имперјални) интерес је осмех сваког детета ма где да живи“.  Многобројни пројекти попут  „Слатког каравана“ представљају  стратешку дубину развоја међуљудских односа овог „слатког простора“ у ком се силом наметнуте границе руше гомилом слаткиша. Што пре схватимо да живимо у јединственом слатком  простору у ком сваки „слаткиш“ има свог друга такође „слаткиша“ који ће у будућности заједно градити „кућу од слаткиша“ тим пре ћемо испунити наш слатки завет славних нам предака!

У оквиру ове прве фазе подељено је око 750 пакетића. Друга фаза представља поделу још око 950 пакетића малишанима у Прешеву, Бујановцу, Куршумлији, Пакрацу, Книну.

Користимо прилику да се најслађе захвалимо свим нашим слатким спонзорима и слатким волонтерима који су помогли да се овај слатки пројекат успешно реализује.

Посебно истичемо да пројекат „Слатки караван“ не би био баш толико сладак да није било наших слатких пријатеља из Канцеларије за Косово и Метохију и компаније Swisslion-Takovo, као и најслађег координатора овог пројекта Душана Петковића

Слатки поздрав од слатког Тима из слатке канцеларије на НБГ!

Пратите нас на инстаграму и ФБ

ujedinjenasrbija.rs