Уједињена Србија > Вести > СТУДЕНТИ ЧЕСТИТАЛИ ДАН ДРЖАВНОСТИ

СТУДЕНТИ ЧЕСТИТАЛИ ДАН ДРЖАВНОСТИ

Студенти Београдског Универзитета и чланови нашег Удружења који живе у студентском Граду честитали су на занимљив начин Дан државности својим колегама и свим грађанима Србије, Влади и Председнику Србије. Организовали су перформанс тако што су дуж целог Студењака раширили огромну српску заставу коју су потом сликали из дрона.  Заставу су добили од својих колега из Косовске Митровице, ово је уједно и најдужа застава која постоји у Србији и дугачка је 200 метара. Фотке су невероватне.

Ово није први пут да студенти покажу колико су заправо активни чланови заједнице и колико им је важно да се њихов глас чује. Овим гестом студенти су показали колико воле своју земљу и колико им је важно да у њој остану да живе рекао је Никола Грубнић један од лидера омладинских и студентских активности.

Студенти су посебно поздравили своје колеге на Косову и Метохији и поручили им да нису сами да их нису заборавили те да ће Београди и целокупна Србија увек бити уз њих.

Један од организатора овог догађаја Валентино Поповић и лидер омладинске организације Уједињена Србија истакао је да су студенти на себи својствен начин послали снажну поруку врху државе да нам је потребно јединство и да овим гестом дају подршку политици стабилности и економског напретка Србије. „Ово је сјајна акција наших студената и јако сам поносан на њих јер коначно можемо рећи да су млади национално освешћени али и упућени у ситуацију у којој се налазимо, браво студенти свака вам част, ви сте понос Србије“!

ujedinjenasrbija.rs