Уједињена Србија > Вести > Трибина у Ваљеву – Тема „Живот Срба на Косову и Метохији“, 10 година од НАТО бомбардовања

Трибина у Ваљеву – Тема „Живот Срба на Косову и Метохији“, 10 година од НАТО бомбардовања

У склопу редовних одржавања трибина, а у складу са основним циљивима организације, одржана је трибина овог пута у западном делу Србије граду Ваљеву, препознатљивом по високо развијеној националној свести код људи и великом патриотизму.

Трибину под називом “Живот Срба на Косову и Метохији“ – 10 година од НАТО бомбардовања, реализовали су заједничким снагама Омладински центар Ваљево и студентска добротворна организација Уједињена Србија.

Говорећи о Светосавском путу и потреби уједињења омладине на свом путу, доцент др Миленко Бодин, поред осталог истакао је и потребу удруживања свих оних који у овим тренутцима покушавају да се одупру страном утицају и покушају наметања злочиначког пројекта под називом Нови светски поредак.

Поред доцент др Миленка Бодина који је професор на Факултету безбедности Универзитета у Београду и шеф катедре на смеру социјалних и људских ресурса, печат овој вечери дао је и доцент др Зоран Чворовић, такође професор на Факултету безбедности.

“Вратимо душу Србији”, порука је проф. Зорана Чворовића која ће и постати заштитни знак некој од будућих акција.

У контексту сабирања целокупне Српске нације професор је истакао опстанaк и рад оваквих организација које доприносе јединству и слози свих оних који живе на територији Републике Србије.

Поред ова два професора на трибини су говорили председник студентске организације Уједињена Србија Валентино Поповић као и професорка Виолета Ивковић.

Потребу одласка у Јужну српску покрајину и пружању моралне подршке окарактерисала је ову трибину којој је присуствовало више од 150 људи. Овом приликом желимо да се захвалимо Радивоју Јовановићу који је допринео реализацији ове трибине као и свима онима који су својим присуством показали да смо на исправном путу борбе за очување територијалне целокупности државе Србије.

ujedinjenasrbija.rs