Уједињена Србија > Вести > Завршен форум на Власинском језеру

Завршен форум на Власинском језеру

Студенти са Косова и Метохије имали су прилику да учествују на омладинском форуму „Власина 2014/2015“, који је одржан на Власинском језеру у периоду од 15. до 18. јануара 2015. године. Пројектом је било предвиђено да се студенти у неформалном дружењу упознају са  планирањем пројеката, израдом бизнис плана, али и да сазнају више о покретању сопственог бизниса. „Предузетнички дух је основ за бољи живот младих“, истакао је председник организације „Енека“ Миливоје Јовановић.

На почетку форума студенти су слушали предавање асистента са Факултета организационих наука  мр Младена Ђурића, који их је упознао  са основним питањима из области менаџмента. У наставку, како је и било најављено, омладински форум „Власина“ посетио је и државни секретар Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин. Заједно са учесницима форума обишао је  место где ће, уз подршку државних институција, локалне заједнице и домаћих компанија, бити одржан први свесрпски омладински форум „Власина“. Боровчанин је тада  рекао: „Користим ову прилику да се захвалим организатору на позиву и охрабрујем младе да наставе да се боре за своје интересе и активније учешће у одлучивању у локалној заједници. Верујем да ћете успети у својим намерама за покретање омладинског кампа овде, на Власинском језеру, и желим да знате да ће држава увек стајати иза иницијатива и омладинских пројеката који унапређују капацитете младих у Србији.“ Заједничком шетњом по снегу до језера означен је део на коме ће бити одржан камп за младе. Агендом је предвиђено да предавање о заштити животне средине, као и о значају интегралног управљања ризицима у организационим јединицама одржи проф. др Зоран Кековић са Факултета безбедности Универзитета у Београду. „Важност за сваку организацију, фирму или било који систем је  да благовремено делује како би избегла нежељене последице, које би довеле до урушавања система“, истакао је професор Кековић. У наставку активности, као предавач и аниматор учесницима скупа обратио се Вукашин Трудић. Његова улога на форуму била  је да студентима конкретније предочи и скрене пажњу где су правили грешке приликом писања предлога пројеката. Начелница за просвету у Канцеларији за Косово и Метохију Ружица Милић поделила је сертификате за успешно завршен семинар на тему предузетништва, израде бизнис плана и пројеката. Том приликом је истакла како су овакви семинари прави примери неформалног образовања за студенте, али и похвалила организаторе скупа због  рационалног трошења буџетских средстава, која су нам стављена на располагање.

Скуп је завршен у позитивној атмосфери и дискусији са руководиоцем пројекта Валентином Поповићем, тада је приказан и документарни  филм на тему „Омладински кампови у Европи“. Са  великом жељом да се овакви скупови ускоро  понове,  студенти су се вратили безбедно у Косовску Митровицу задовољни и срећни!

Пројекат је реализован  под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију, уз максимално ангажовање координатора за односе са медијима и предавачима Тамаре Јаковљевић. И сада, као и у претходних милион случајева,  ИСКРЕНО ХВАЛА свим волонтерима и члановима наше организације који су били ангажовани на пројекту.

Београд има „Beer fest“, Војводина има „EXIT“, Шумадија има „Гучу“, а Србији је потребно место где ће млади моћи  да промовишу своје идеје и пројекте – место попут Власине, чији циљ није само конзумирање хране и алкохола, већ едукација омладине. ОМЛАДИНСКИ ФОРУМ „ВЛАСИНА“ –  ДОБРО ДОШЛИ!!!

Погледај Фото Галерију–>>  ОВДЕ

ujedinjenasrbija.rs