Уједињена Србија > Вести > Завршен семинар „Лепа реч – гвоздена врата отвара“

Завршен семинар „Лепа реч – гвоздена врата отвара“

Последњи дан дружења на семинару почео је ужурбано, све се припремало за поподневну свечаност доделе награда и диплома. После доручка учесници су попуњавали евалуацију кроз коју су имали прилику да оцене предаваче, волонтере и целокупну организацију семинара оценама од 1 до 5. Уследило је паковање и напуштање дома ученика „Алекса Дејовић“ и одлазак у зграду Ректората Универзитета у Београду на свечаност поводом завршетка конкурса. Професорка књижевности и српског језика Маја Буњац водила је свечаност доделе награда и диплома, а уводну реч и добродошлицу у Ректорат свим учесницима пожелела је проректор за наставу Универзитета у Београду проф. др Неда Бокан.

Учеснике семинара су имали прилику да поздраве ђакон Драган Танасијевић у име Његове Светости патријарха српског господина Иринеја, редитељ Петар Станојловић испред стручног жирија који је оцењивао радове и председник „Уједињене Србије“  Валентино Поповић. Даље се наставило са доделом награда и диплома. Сви учесници су добили диплому за успешно похађан семинар и монографију првих 30 најбољих радова. Проглашена су и прва три места; треће место и награду мобилни телефон освојила је Андријана Добрић из Вучитрна, друго место је припало Јелисавети Новаковић из Ваљева, а награду фото апарат је уручила Ања Цвјетковић, учесница и добитник друге награде на прошлогодишњем семинару. И на крају, прво место освојила је Кристина Арсенијевић из Старе Пазове, а награду лап топ рачунар је уручила добитница прве награде на прошлогодишњем семинару Анђела Вучинић из Лепосавића. Победница Кристина Арсенијевић се обратила скупу, а њена песма „Просто им било“, дирнула је све присутне.

Дугујемо велику захвалност свим људима који су на било који начин помогли да се спроведе пројекат „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“ у дело. Велика захвалност институцијама које су изашле у сусрет и друштвено одговорним компанијама као и учесницима семинара, члановима жирија, волонтерима и координаторима без којих реализација пројекта не би била могућа. Специјалну захвалност за двадесетчетворочасовну безбедност учесника семинара дугујемо припадницима Министарства унутрашњих послова.

И на крају, само да поручимо:

„Опрости јуче, кад бриге те муче,

Опрости данас, јер оно што било је

у прошлости је,

Јер у будућности треба рећи

ОПРОСТИ!“

 

Наставак следеће године…

Инфо центар Уједињене Србије

Линк ка фотографијама целокупног семинара

ujedinjenasrbija.rs