Уједињена Србија > Вести > Акција Ф.Б. у Кнез Михајловој

Акција Ф.Б. у Кнез Михајловој

Чланови Центра за координацију „Уједињена Србија“ организовали су изложбу фотографија начињених током посета јужној српској покраини. Изложба је одржана у Кнез Михаиловој улици, 14-ог и 15-ог јуна. Студенти су имали за циљ алармирање домаће и светске јавности поводом кршења људских права Срба и осталих неалбанаца на Косову и Метохији. Многобројни пролазници су имали прилику да погледају фотографије које дочаравају тренутну ситуацију са којом се наш народ на КиМ свакодневно суочава – са живљењем у гету, омеђени бодљикавом жицом.

Могле су се видети и фотографије српских светиња, Грачанице, Високих Дечана, Ђурђевих Ступова, и многих других, које су на сталној мети оних који за свето не знају, не маре…Чланови Центра су у разговору са пролазницима, Србима, али и многобројним туристима из разних делова света, пренели искуства доживљеним на путовањима у Ораховац и остала места на Ким и објаснили колико је тежак и неизвестан живот нашег народа на овој светој земљи. Добронамерни људи могли су и да допринесу акцији на тај начин што су давали скромни новчани допринос за помоћ деци из Ораховца. Том приликом прикупљено је више десетина хиљада динара, што је овој деци и више него потребно.

Чланови Центра најискреније се захваљују свим људима добре воље који су имали жељу да погледају изложбу и саслушају шта смо ми имали да кажемо поводом овог бруталног кршења људских права, и на било који начин помогну акцију.

ХВАЛА

ujedinjenasrbija.rs