Уједињена Србија > Вести > ИЗВЕШТАЈ СА ПУТОВАЊА У РАШКУ

ИЗВЕШТАЈ СА ПУТОВАЊА У РАШКУ

Данас, 26. фебруара 2017-те године уз благослов игумана манастира Ђурђеви Ступови оца Герасима организовано је поклоничко путовање у Рашку област.

Повод да се млади организују, и посете Рашку област било је обележавање славе манастира Ђурђеви Ступови, Преподобни Симеон Мироточиви. Како се манастир налази у Новом Пазару искористили смо прилику да посетимо манастир Сопоћане, Петрову цркву и манастир Светог Николе у Кончулу. По повратку за Београд делегација је посетила и манастир Студеницу.

Поменимо да се мошти Светог Симеона налазе у манстиру Студеница, а неке од његових задужбина су; Манастир Хиландар, Ђурђеви Ступови, Градац, манастир светог Николе у Кончулу и многи други Живот светог Симеона Мироточивог

Овом приликом се захваљујемо монасима на гостопримству, волонтерима, поклоницима и свима који су помогли да се успешно реализује ова активност.

Јесте ли се некада запитали како то да много тога знамо  о Немањићкој Србији у теорији, али нас у пракси нико није мотивисао да се лично упознамо са њиховим огромним духовним и културним делима која и данас сведоче постојање српске државности на овим просторима?Зашто нам нико, никада није причао о  најстаријој хришћанској цркви на Балкану, Петрова црква у Новом Пазару?

ujedinjenasrbija.rs