Уједињена Србија > Вести > КОНКУРС ЗА СТУДЕНТЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Имам право да будем с(а)вестан члан друштва!

Полазећи од идеје како да повећамо благостање младих у нашој земљи, дошли смо до закључка да свако треба да ради свој посао на најбољи могући начин, да буде стрпљив и склон напретку јер рад се увек исплати. Истина је да ће наше целокупно друштво на тај начин бити боље, успешније и здравије. Али смо увидели да не знају сви баш увек шта је њихов посао. Или шта све имају право да раде, а не раде иако имају све потребне карактеристике.

Циљ окупљања младих људи око наше организације поред осталог огледа се да својим активностима што је више могуће допринесемо већем благостању младих. Сходно томе наша организација покренула је пројекат под називом „Омаладински форум Власина“. Пројекат који се реализује под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију окупиће 50 студената са Косова и Метохије. У четвородневном дружењу студенти ће имати прилику да се упознају са вештинама писања предлога пројекат и активно постављају питања успешним предавачима из различитих области друштвеног деловања.

Пројекат Омладински форум „Власина 2014“ има за циљ да допринесе повећању капацитета младих људи за омладински активизам и реализацију пројеката и програма у сарадњи са међународним и домаћим донаторима. Форум је осмишљен као едукативно-образовни камп за студенте у оквиру кога ће бити одржан велики број радионица, предавања и симулација.

Млади који живе на територији Косова и Метохије суочавају се са проблемом недовољне укључености у друштвене токове и осећањем запостављености од стране остатка државе. Низак ниво употребљивости формалног образовања, као и недостатак практичног рада током школовања учинио је да млади не поседују употребно знање неопходно за активније укључивање у развој локалне заједнице. Ово је један од основних разлога за низак степен омладинског активизма на територији Косова и Метохије. Стицање практичних, употребних знања и вештина, повезивање са младима из осталих крајева државе, као и са младима из иностранства је оно што недостаје за подизање капацитета младих за омладински активизам, чији је утицај на развој локалне заједнице неоспоран.

Стога на овај карактеристичан и занимљив начин позивамо све студенте са Косова и Метохије да нам се прикључе и конкуришу тако што ће мотивационо писмо и своје податке послати путем мејла info@ujedinjenasrbija.rs са назнаком „Омладински форум Власина“.

Форум ће бити oдржан половином јануара 2015. године. у Хотелу Власина на Власинском језеру.

Студентима који прођу комисију биће организован превоз из Косовске Митровице и Грачанице до Власине и назад. Такође у понуду је укључен пун пансион, мноштво креативних радионица, предавања и спортских активности. Предвиђено је да се учесници форума упознају са представницима успешних малих и средњих предузећа. Учесници ће имати прилику да пишу предлоге пројеката, да се науче формалној сарадњи невладиних организација, сарадњи са државним институцијама и добију моделе понашања, савете и предавања успешних људи из различитих сфера живота.

-Пријаве се шаљу до 13. јануара 2015. године у поноћ када се званично затвара конкурс.

-Право учешћа имају сви студенти који студирају на Косову и Метохији без обзира која су година студирања и да ли су самофинансирајући или студенти на буџету, такође право имају и студенти који студирају на другим Универзитетима у Србији а имају пријављен боравак на територији АП. Косова и Метохије.

-У мотивационом писму потребно је дати одговор на три кључна питања; 1. Зашто желите да учествујете на форуму?,  2. Шта очекујете од Форума?, 3. Колико сте спремни да након савладаних техника наставите да учите и заиста преузмете конкретне акције у својој заједници?.

-Мотивационо писмо обавезно писати у Word документу са комплетним подацима (Име и Презиме, Факултет -смер, Општина Град и Улица, активни телефон, мобилни, мејл.

О детаљима и програму форума биће упознати искључиво студенти који буду прошли на конкурсу.

-Котизација за учешће на форуму која обухвата смештај на бази три пуна пансиона, превоз Косовска Митровица – Власина – Косовска Митровица, комплетан радионичарски  материјал и активно учешће у свим радионицама и предавањима је 2500 RSD по учеснику.

Од вас очекујемо да, „свој живот узмете у своје руке“!

Омладинска организација Уједињена Србија www.ujedinjenasrbija.rs

ujedinjenasrbija.rs