Уједињена Србија > Вести > Молба – Поводом добротворне акције

Молба – Поводом добротворне акције

Изградња споменика жртвама шиптарског тероризма у Великој Хочи на Косову и Метохији

Поштовани

Дозволите да Вам се представимо, ми смо хуманитарна организација Уједињена Србија која је веома млада организација. Потекла са Факултета безбедности Универзитета у Београду данас окупља студенте са више факултета Новосадског и Београдског Универзитета. Основни циљеви су јој дубоко национални и поклапајући са тренутним циљевима државе Србије. Као што су очување територијалне целокупности, промоција цивилног друштва, рад са младима на прихватању правих тј. исправних вредности и многих других. Са активностима кренуло се доста спонтано у фебруару 2008. године. Било је то поражавајуће стање у друштву и дражави за нас младе. Осећај немоћи и поред свега пасивност целокупне нације натерала нас је да размишљамо у другом правцу и преиспитамо своје намере, идеје и могућности. Онда када се код већине становништва из немоћи јавио рушилачки револт, тог тренутка се код нас неколицине јавила неописива жеља за нечим корисним, за акцијом на достојанствен и миран начин.

Боравећи већ неколико пута на Косову и Метохији од нелегалног самопроглашења, немогуће је а не приметити да им је угрожено основно право, право на живот, право на слободно кретање, на вероисповест, право на образовање. Не мирећи се са таквом ситуацијом отимачине Косова и Метохије и дубоко потрешени целокупном сликом услова у којима живе Срби у енклавама (Ораховац, Велика Хоча, Гораждевац, Грачаница, Пећ, Дечани, Штрпце итд.) и решени да на било који начин помогнемо, активисти Уједињене Србије уз помоћ студентата Београдског Универзитета, професора факултета безбедности, министарства за Косово и Метохији и јавних комуналних предузећа и других људи добре воље, веома успешно су реализовали многобројне акције хуманитарног карактера. Циљ наших одлазака у јужну српску покрајину је да се покаже да Срби нису заборављени и препуштени непријатељу на милост и немилост и да се јасно стави до знања да је нама и те како стало до очувања територијалне целокупности државе Србије и заштите свих Срба ма где били.

Управо из тих разлога, а поводом следећег одласка на Косово и Метохију 14.11.2008. године и посете српској браћи у Ораховцу и Великој Хочи, и баш ту у Великој Хочи кренуло се са изградњом споменика жртвама шиптарског тероризма где је отето и киднаповано преко 350 Срба у току 1998-1999. године. Морамо напоменути да су они сакупили нешто средстава и да им је преостало да сакупе још 160000 динара. Имајмо то на уму да народ који заборави своје жртве и не заслужује да постоји, а Срби у Великој Хочи се труде да до тога никада не дође и верујте да само онај народ гради споменике који је чврсто решен да остане на својим вековним огњиштима.

Стога смо приморани да замолимо Вас и вашу фирму да нам уколико је то у вашој могућности и наравно колико се може помогнете да заједнички допринесемо опстанку Срба на Косову и Метохији. Уколико је то потребно можемо вам доставити сву документацију која вам је потребна како би се уверили у наше поштене и часне намере.

У нади да ћете нам изаћи у сусрет и подржати ову добротворну акцију, унапред захвални студенти Београдског Универзитета и чланови Уједињене Србије.

Наш жиро рачун на који можете да уплатите средства је:
105-51143-54
Подносилац молбе:
Председник Валентино Поповић
Директор Петровић Б. Никола

ujedinjenasrbija.rs