Уједињена Србија > Вести > Ноћни живот у Ораховцу

Ноћни живот у Ораховцу

Студенти Факултета безбедности у обиласку Ораховца нису могли да одоле изазову а да не изађу у ноћни провод са омладином Ораховца. Многи су скептични, и питају се како уопште тамо може неко да излази и има ли где?! Е па, веровали или не, живот тамо функционише исто као у Београду или неком другом граду.

Што се тиче кафића, ограничени јесу. Постоји кафић „Ребека“, у којем се организују журке сваке суботe, и пар кафића који имају дневну варијанту „уживања“. Музика уживо или DJ-провод је загарантован! Можда баш зато што је опасност у близини – па је доза адреналина већа. У сваком случају, увек се мора бити трезвен и спреман на сваки облик провоцирања од стране Албанаца. Без икаквог повода спремни су да направе проблем, и наравно, за све ће оптужити Србе. Због тога сваки родитељ када пусти своје дете у провод, не може заспати док се оно не врати кући. Опасност је неизоставни део живота на Косову и Метохији, поготову ноћу. Албанци, ако којим случајем виде неку особу српског порекла да је сама на улици ноћу, без заштите- особа „нестане“… На такав начин су нестале две особе у протекла два месеца!!! Из тог разлога, кад се журка и провод заврши, сви се заједно враћају кућама – испраћајући једни друге.

Тај осећај патриотизма и јединства је редак – не може се описати – то се мора доживети. Сви смо ми јаки на речима, али када се доживи тако нешто, тек онда схватамо да смо ми јединка, „само кап у мору“… Нисмо свесни колико смо срећни што имамо слободу!!! Питам се да ли је и заслужујемо?!

ujedinjenasrbija.rs