Уједињена Србија > Вести > Ново место окупљања активних младих из Србије и региона

Ново место окупљања активних младих из Србије и региона

Пројекат Омладински форум „Власина 2016“ има за циљ да пружи знање, информације, алате, контакте и мотивацију омладинским активистима из Србије и Републике Српске, како би својим активностима допринели развоју омладинског сектора. Кроз своје активности пројекат се бави мотивацијом младих за преузимање активне улоге у развоју локалне заједнице, подстицањем предузетничког духа код младих, подстицањем креативности и употребе те креативности у свакодневном животу и раду, промоцијом здравог живота и физичке активности, као и подстицањем на одрживо деловање и очување животне средине.

Пројекат тежи да окупи на једном месту младе активисте из Србије и Републике Српске и оснажи их за реализацију активности и пројеката у областима омладинског и студентског организовања. Предвиђено је учешће око 1000 студената из свих делова земље и Републике Српске. Комплетан догађај биће организован у сарадњи са 90 студентских организација из Србије и региона.

Форум је замишљен као едукативни камп који ће бити тематски подељен у седам модула у оквиру којих ће студенти моћи да присуствују и укључе се у радионице различите тематике, од предузетништва, локалног активизма, модерних технологија, управљања пројектима, проналажења финансијера за реализацију својих активности, преко културе, уметности и спорта до екологије и здравог живота. Предавачи на Форуму биће реномирани стручњаци у датим областима, професори, научни радници, спортисти и уметници.

Идеја пројекта је да повеже, едукује и мотивише младе људе за омладински активизам и активно учешће у животу локалне заједнице, кроз различите креативне предлоге за решење нагомиланих проблема и побољшање функционисања државне управе и локалне самоуправе.
Форум представља намеру лидера омладинских организација да форму класичних семинара, који су се до сада организовали у хотелима, измести у природно окружење и младима понуди активно креирање и суделовање у различитим друштвеним процесима. Такође, Форум представља могућност промоције омладинских лидера, њихових организација (удружења), те пројеката и идеја.
Форум „Власина 2016“ представља ново место окупљања активних младих из Србије и региона, место на ком млади пре свега могу да се друже, размењују идеје ставове и предлоге за унапређење сопственог потенцијала.
Догађај представља могућност да млади као наш највећи ресурс постану видљивији у друштву путем конкретних акција у наредних 5 година.

Пратите нас и погледјте више информација на ФБ страници Форум Власина

ujedinjenasrbija.rs