Уједињена Србија > Вести > Одржан интеркултурални Форум 2020

Одржан интеркултурални Форум 2020

У Београду  је у периоду од 15 до 25 октобра 2020 године одржан први београдски интеркултурални омладински образовни форум . Форум је окупио учеснике  и делегате представнике Ромске, Македонске, Мађарске Русинске, Бугарске и Румунске националне мањине у Републици Србији.

Форум је замишљен као образовни који је тематски подељен у три модула (1. Млади у превазилажењу међуетничких конфликата, 2. Култура памћења, 3. Друштвена одговорност, и интеркултурални дијалог) у оквиру којих су студенти могли да присуствују и укључе се у радионице различите тематике, од предузетништва, локалног активизма, модерних технологија, управљања пројектима, проналажења финансијера за реализацију својих активности, преко културе, уметности, информационих технологија, модерних медија, неформалног образовања, креативне индустрије и спорта до екологије и здравог живота. Предавачи на Форуму били су реномирани стручњаци у датим областима, професори, научни радници, спортисти и уметници.

Идеја пројекта је да повеже, едукује и мотивише младе људе за превазилажење конфликата и активно учешће у животу локалне заједнице, кроз различите креативне предлоге за решење нагомиланих проблема и побољшање функционисања државне управе и локалне самоуправе. Учесници форума имали су прилику да кроз симулацију препознају проблем и уз асистенцију модератора пронађу најбоље моделе за решење проблема.

Користимо ову прлику да се захвалимо свим делегатима, волонтерима и спонзорима пројеката као и покровитељу пројекта Министарству државне управе и локалне самоуправе Републике Србије

ujedinjenasrbija.rs