Уједињена Србија > Вести > Омладина ФК Старо Грацко на дербију

Омладина ФК Старо Грацко на дербију

Поводом боравка чланова Уједињене Србије у месту Старо Грацко пре 15 дана и одигране пријатељске фудбалске утакмице, омладина је са Косова и Метохије дошла на дерби утакмицу између Партизана и Црвене Звезде који је одржан на стадиону ЈНА 28.02.2009. године.

С обзиром да су деца Липљанског краја изразили жељу да присуствују фудбалском спектаклу, чланови Уједињене Србије су уз помоћ министарства за Косово и Метохију и многих људи добре воље изашли у сусрет и помогли да дођу и уз богат програм упознају Српску престоницу.

Иначе, реч је о деци из фудбалског клуба Старо Грацко која су дошла у Београд у петак увече 27.02.2009. године и одсели у хостелу ТИС, а по завршеној вечери заједно са организаторима отишли у дискотеку, где смо се сви заједно добро провели. Сутрадан смо због богатог програма морали да устанемо рано, јер је планиран одлазак у Храм Светог Саве на Врачару, а потом и посета Факултету безбедности где су нас чекали професор, шефови катедри, асистенти и многи студенти. Средњошколци су имали прилику да се упознају са институцијом јединственог типа не само у Србији већ и шире, која је у првој деценији 21. века постала итекако тражена и адекватна на нека нерешива и проблематична питања безбедности уопште узев. Том приликом је уз одобрење декана деци дарована по једна мајица нашег факултета и много пропагандног материјала.

Већ у 12 часова морали смо да будемо у ресторану 10 (Дестека), јер смо имали организован ручак од стране управника ресторана господина Галета. У 15 часова је почела утакмица, а за већину тинејџера то је био први пут да присуствују једном дербију и тако великом спектаклу. По даљем плану и програму младе смо водили на један од београдских сплавова иза хотела Југославија где смо се сви скупа опростили пуни утисака и лепих доживљаја.

Треба напоменути да је целокупна акција протекла савршено без екцеса или било каквих проблема.

ujedinjenasrbija.rs