Уједињена Србија > Вести > ОРАШАЦ: Обележен Дан државности

ОРАШАЦ: Обележен Дан државности

Центар за кординацију Уједињена Србија и студенти Факултета безбедности Универзитета у Београду, посетили су Орашац и са присутнима обележили Дан државности Републике Србије.
Једнодневни излет обухватао је и посету градског музеја у Аранђеловцу, парка Буковичке бање, Рисовачке пећине и опленачког комплекса у Тополи.

 

Дана 15.2.2013. нешто око 7 часова пре подне, група студената Факултета безбедности и чланова Уједињене Србије, окупила се испред зграде Факултета безбедности и упутила у Орашац. У Орашац стигли смо око 9 часова где нам се прикључила група чланова Уједињене Србије из Аранђеловца.

Литургија коју је водио Владика Шумадијски Јован, трајала је до 11 часова.
По завршеној Литургији, спустили смо се у Марићевића Јаругу где је одржан програм који је био сачињен од полагања венаца представника грађана, представе о Првом српском устанку коју су играли наши познати глумци.

Поклонили смо се сенама Оца Србије – Ђорђа Петровића-Карађорђа и свих српских устаника који су ударили темеље српске државности. По завршетку програма, посетили смо музеј Првог српског устанка у Орашцу, а неке колеге су искористиле прилику и да купе сувенире.

Пут се наставља према Аранђеловцу где посећујемо градски музеј. Пријатни тренуци из музеја уз кустоса која нам је експонате представила уз лепе приче и анегдоте везане за објекат и предмете у њему. У једној мањој паузи, искористили смо прилику да прошетамо парком Буковичке Бање, на свету највећим музејом мермерних фигура на отвореном. Након одмора, упућујемо се у градску туристичку атракцију, Рисовачку пећину за коју се претпоставља да је једна од најдужих у Србији и Европи.

Једнодневни излет настављен је у Тополи где смо посетили Цркву Св.Ђорђа на Опленцу, маузолеј династије Карађорђевић и друге објекте опленачког комплекса.

У вечерњим часовима, враћамо се у Београд препуни прелепог искуства, пробуђеног родуљубља и жељом да и следеће године на исти дан посетимо срце Шумадије.

Линк ка одговарајућој фото галерији (20 фотографија)

Инфо служба Уједињене Србије

ujedinjenasrbija.rs