Уједињена Србија > Вести > РАДОСТ НА СВЕ СТРАНЕ!

РАДОСТ НА СВЕ СТРАНЕ!

Мудри људи одавно су рекли да човека задовољним чине мале ствари, ситнице које не значе много а заправо су суштина живота. За Нову годину частимо себе са дечијим осмесима у многим школама и вртићима на Косову и Метохији. Отприлике то изгледа баш као да малишане поткупљујемо, ми њима пакетић они нама један осмех, што више ми пакетића поделимо то више осмеха измамимо. Сјајна акција младих људи из нашег удружења www.ujedinjenasrbija.rs  који се својски потруде, да не кажем боре за сваки дечији осмех. На крају се зна, труд се вишеструко исплати. Овога пута смо посебно били радосни и задовољни. Наши пријатељи из других организација одлучили су да заједно мамимо осмехе малишанима. Нећете веровати, акција је била више него успешна, отприлике заједно смо поделили више од 7 000 пакетића, ако се узме да је Влада Републике Српске послала више од 3000 пакетића, дођемо до  бројке од 10 000 новогодишњих пакетића.  Целокупну акцију краси непоновљиво посебна атмосфера пуна позитивне енергије. Ове године наши домаћини били су Општина Ранилуг и мештани из Ораховца. Поред пакетића подељени су пакети хуманитарне помоћи, а сви скупа имали смо прилику да посетимо Манастир Светог Козме и Дамјана у Зочишту и манастир Високе Дечане.  Већ правимо припреме за нашу другу посету за Светог Саву када ћемо поново обрадовати малишане који нису имали прилику да добију пакетић.

Користимо прилику да се захвалимо свим институцијама и људима добре воље који су подржали ову традиционално најдужу хуманитарну акцију удружења, а посебно се захваљујемо Владимиру Павићевићу професору на Технолошко-металуршком факултету Универзитета у Београду, Основној школи „Светозар Милетић“ из Земуна.

Можеш се прикључити акцији на неколико начина, битно је да никада не заборавиш, да увек има начина како да се прикључиш, само уколико желиш!

Полазак је 26. јануара увече у 23:00 испред простора наше организације. Подела пакетића малишанима у Косовском Поморављу 27. јануар. Посета манастиру Свети Архангели и Богословији у Призрену. Обилазак малишана у Драгашу. повратак 28. јануара у вечерњим сатима.

Због ограниченог броја места пријаве су обавезне путем телефона 064/1205421 најкасније до 23. јануара 2017. године.

Инфо служба удружења!

ujedinjenasrbija.rs