Уједињена Србија > Вести > УЈЕДИЊЕНИ ЗА КОСМЕТ

УЈЕДИЊЕНИ ЗА КОСМЕТ

Поводом српског празника Видовдана хуманитарна организација Уједињена Србија покреће хуманитарну акцију прикупљања финансијске помоћи коју ћемо уручити социјално угроженим породицама на Косову и Метохији.

Позивамо све људе добре воље који су у могућности да се прикључе акцији и донирају финансијска средства лично у просторијама организације на Новом Београду у улици Омладинских бригада 7 код цркве Светог Димитрија или уплатом на жиро рачун Удружења 105-51143-54 . Сврха уплате донација за угрожене на Космету

Такође позивамо заинтересоване да нам се прикључе у поклоничком путовању српским светињама на Косову и Метохији за Видовдан у периоду од 27-29 Јуна 2021. године.

Оквирна маршрута изгледа овако;

Субота 26. Јун полазак у 23 часа  испред цркве Светог Димитрија. Путује се великим туристичким аутобусом.

Недеља 27. Јун. Света литургија у манастиру Високи Дечани, потом посета Царском граду Призрену, Црква Богородица Љевишка, и манастиру Свети Архангел задужбина Цара Душана. Ноћење код наших мештана у Ораховцу где ће бити организована вечера.

Понедељак 28. Јун, полазак за Грачаницу у 7 ујутру. Посета манастиру. Уколико буде организован парастос српским јунацима на Газиместану имаћемо част да присуствујемо догађају и поклонимо се нашим славним прецима. По завршетку церемоније пут настављамо ка манастиру Бањска и даље за Београд. Очекиван долазак у Београд је око 23 часа.

Пријаве и информације путем телефона на 0640021029 Душан  и 0642797098 Александар до 25 Јуна. 2021. године.

Укупни трошкови поклоничког путовања са превозом храном  и смештајем износе 35 евра.

ОВЕ ГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ

ЖИВЕЛА СРБИЈА!

ujedinjenasrbija.rs