Уједињена Србија > Вести > УСПЕШНО ЗАВРШЕНА АКЦИЈА „ЗНАЊЕМ ДО ПОБЕДЕ“

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА АКЦИЈА „ЗНАЊЕМ ДО ПОБЕДЕ“

Поводом хуманитарне акције прикупљања школских књига и лектира за библиотеке  на Косову и Метохији,  у оквиру пројекта под називом  „Знањем до победе“ који је реализован на иницијативу омладинске организације Уједињена Србија из Београда са поносом вас обавештавамо да је акција успешно завршена.

Циљ акције је био да се прикупи неколико хиљада наслова (што смо успели) за опремање школских библиотека на Косову и Метохији на такав начин да свака од школа у Републици Србији издвоји неколико лектира и осталих књига прилагођене младима у основним и средњим школама у Покрајини.

Уједињена Србија је удружење које је настало на Факултету безбедности 2008 године поводом нелегалног једностраног проглашења независности „Косова“ у циљу подршке нашим сународницима који су упркос притисцима остали да живе на Косову и Метохији. У свом досадашњем раду ова организација је успешно реализовала многобројене хуманитарне акције и пројекте од значаја за младе у Србији.

Пројекат „Знањем до победе“  је оправдао сва наша очекивања из разлога што је окупио велики број основних и средњих школа у Србији који су показали спремност да међу младима и даље развијају солидарност и осећај заједништва. Уручили смо око 15 хиљада књига школским библиотекама на Косову и Метохији те 1000 наслова за Универзитетску библиотеку у Косовској Митровици. Књиге смо поделили основним школама у Велико Ропотово, Клокот, Рестелица, Косовска Митровица, Драгаш

Користимо прилику да се захвалимо свим школама, општинама, књижарама издавачким кућама, библиотекама, волонтерима, институцијама и појединцима који су издвојили своје време за учешће у овој заиста хуманој акцији. Организатор манифестаије се посебно захваљује координатору пројекта Јелени Зекић.

Овај пројекат реализован је под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију и Министарства просвете науке и технолошког развоја.

Уколико смо некога изоставили немојте да замерите, књиге су пристизале са свих страна и нисмо били у могућности да водимо прецизну евиденцију. СПИСАК ШКОЛА КОЈЕ СУ ПОДРЖАЛЕ АКЦИЈУ , МОЛИМО ВАС ДА НАМ ЈАВИТЕ УКОЛИКО СЕ ВАША ШКОЛА НЕ НАЛАЗИ НА СПИСКУ А ПОДРЖАЛИ СТЕ АКЦИЈУ ЗНАЊЕМ ДО ПОБЕДЕ

ujedinjenasrbija.rs