Уједињена Србија > Вести > Визија је у борби!

Визија је у борби!

 

Пројекат, омладински форум „Власина 2016“ представља резултат дугогодишњег активног рада на пољу студентског и омладинског организовања. Велики број успешно реализованих пројеката самостално и сарадњи са партнерским организацијама те учешће на бројним форумима у земљи и иностранству резултирало је огромним искуством које смо искористили за допринос развоју омладинске политике у Србији.

Овај пројекат представља покушај да се стратешка документа донета од стране Владе Републике Србије примене у пракси кроз различите методе и облике подршке омладинском организовању. Детаљно анализирајући утиске учесника нултог форума „Власина 2015“, дошло се до закључка да постоји огромна потреба за организацијом сличних омладинских кампова у Србији, поготово за узраст од 15. до 25. година.

Очекивања су огромна, међутим уочена је неравнотежа између прокламованих вредности, шанси и стварног стања свести о могућностима које се пружају младима. С тим у вези одлучено је да се форум „Власина 2016“ у наредних пет година фокусира на одређене приоритете  и то: доступност информација, мобилност, предузетништво, образовање, култура.

Визија првог свесрпског Форума у природном окружењу јесте заједнички покушај покретања омладинског покрета на темељима очувања интелектуалне елите у оквиру граница Србије.

ujedinjenasrbija.rs