Уједињена Србија > Вести > ЗНАЊЕМ ДО ПОБЕДЕ

ЗНАЊЕМ ДО ПОБЕДЕ

 

Акција прикупљања књига за

опремање школских библиотека на Косову и Метохији

Дрги пријатељи позивамо вас да подржите иницијативу за реализацију хуманитарне акције опремање школских библиотека на Косову и Метохији.  Пројекат под називом  „Знањем до победе“ реализује се на иницијативу омладинске организације Уједињена Србија из Београда.

Циљ акције је да се прикупи неколико хиљада наслова за опремање школских библиотека на Косову и Метохији на такав начин да свака од школа у Републици Србији и Републици Српској издвоји неколико лектира и осталих књига прилагођене младима у основним и средњим школама на Косову и Метохији. Акција прикупљања књига траје до 17. Марта до 1. Маја 2017. Године.

Школе, библиотеке, књижање и појединци који су заинтересовани да се прикључе акцији, издвојене књиге могу послати на адресу удружења, Омладинских бригада 7, 11070 Нови Београд најкасније до 1. Маја 2017. Године. Попис и координацијa расподеле прикупљених књига биће организована од стране волонтера омладинске организације „Уједињена Србија“ уз асистенцију Канцеларије за Косово и Метохију.

Координатор пројекта је  Јелена Зекић бр тел 060-5018818, или мејл info@ujedinjenasrbija.rs

 Уједињена Србија је удружење које је настало на Факултету безбедности 2008 године поводом нелегалног једностраног проглашења независности „Косова“ у циљу подршке нашим сународницима који су упркос притисцима остали да живе на Косову и Метохији. У свом досадашњем раду ова организација је успешно реализовала многобројене хуманитарне акције и пројекте од значаја за младе у Србији.

Неки од најпознатијих пројеката су: „Косово и Метохија је душа Србије“, „Искреним даром до дечијег осмеха“, „Форум младих лидера“, пројекат интернационалне сарадње са студентима из Русије „Млада Дружина“, „Омладински форум Власина 2015-16“, „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом“ , „Слатки караван“, „Снага младих лидера“ и многи други.

Молимо вас да подржите нашу нову иницијативу „Знањем до победе“ тако што ћете донирати једну или више књига и лектира за библиотеке на Косову и Метохији.

Писмо подршке можете преузети овде

 Најлепше хвала!

ujedinjenasrbija.rs