Уједињена Србија > Вести > Одржан форум „Власина 2023″

Одржан форум „Власина 2023″

Драги пријатељи, изузетно нам је задовољство да вас обавестимо да смо ове године успешно организовали наш традиционални форум који је захваљујући нашим партнерима, донаторима а под покровитељством Министарства туризма и омладине био у форми полу кампа.

Један део активности организован је у Београду док је петодневвни камп био организован на Власинском језеру у периоду од 1. до 7. октобра 2023. године.

Овогодишњи форум окупио је преко 200 учесника а на опште задовољство организатора форума, све је протекло без било каквих проблема.

Као што је било замишљено и пројектом планирано, учесници су могли да се определе за неки од три модула. Друштвена одговорност, активизам и предузетништво. Као и прошле године форум је поред заиста активних младих окупио занимљиве личности које су у форми предавача и инструктора били крајње инспиративни за многе учеснике. Једно од најзанимљивијих предавања и радионица организовао је проф владимир Павићевич са ТМФ као и проф Лазар Кричак са РГФ БУ. Док је Креативне радионице на тему предузетништва и личних иницијатива организовао тим из компаније Кока Кола. Радионице из области друштвена одговорност као координатор модула организовао је председник удружења Валентино Поповић са представницима државних институција.

Поред учесника из Србије и са Косова и Метохије ове године форум је угостио учеснике из Републике Српске из Братунца, Градишке и Козарске Дубице и Македоније из Куманова. Највећи број учесника био је из Београда и са Косова и Метохије.

Поред уобичајених планирани активности током трајања форума сви учесници су имали прилику да се упознају са природним лепотама и животном средином тог краја.

На форуму су биле организоване и спортске манифестације рекреативног карактера.

Сматрамо да је овогодишњи форум испунио сва наша очекивања и да је успео да младима приближи циљеве националне стратегије за младе упути их у сва дешавања и додатно их мотивише за нове активности.

Користимо ову прилику да се најискреније захвалимо нашим партнерима на пројекту, донаторима, покровитељу пројекта Министарству туризма и омладине Републике Србије а посебно се захваљујемо младим волонтерима на челу са Јеленом Димовски који су целокупан пројекат изнели са таквом лакоћом да смо одлучили да им поверимо још један пројекат. Такође се захваљујемо студентима Шумарског факултета Универзитета у Београду на несебичној подршци приликом логистичких припрема.

Остаје да се припремимо за следећу годину а крајем децембра нас свакако очекује зимско окупљање у Београду као део наставка пројекта у виду округлог стола на тему „Буди херој новог доба“

Инфо служба1

ujedinjenasrbija.rs